FK Partizan izdao je saopštenje u kojem je naveo da je premijer Srbije Aleksandar Vučić prijatelj kluba i uopšte sporta i da veoma cene što je crno-belima u mnogome pomogao oko nastupa u UEFA takmičenju sledeće sezone.

Partizan se oglasio posle apela generalnog direktora kluba Miloša Vazure da navijači crno-belih ne vređaju premijera Vučića.

- Premijer Srbije i izabrani predsednik je reprezent državnog jedinstva i personifikacija demokratske tekovine da poštujemo izbor i volju većine nas. Međutim, imamo sreću da je on i čovek sporta. Vlada Republike Srbije i njen premijer, Aleksandar Vučić, svakodnevno predano i marljivo pomažu sport u ovoj zemlji. Srbija je ponosni domaćin vaterpolo, košarkaških, futsal i atletskih prvenstava, naši olimpijci su nadmašili sve rekorde u broju medalja na takmičenjima, grade se novi sportski objekti, a sportski radnici imaju razloga da sa optimizmom gledaju u budućnost sporta u Srbiji - navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Iz Humske ističu da Partizan prepoznaje i vrednuje koliko je lično Aleksandar Vučić imao razumevanja kada se vojevala bitka sa organima UEFA da bi navijači crno-belih ovog leta i jeseni gledali evropski fudbal u Beogradu.

- Ta pomoć bila je presudna. Istina je jedna i nedeljiva. Prijatelji se, znamo, u nevolji prepoznaju. A on je prijatelj sporta. FK Partizan prepoznaje i vrednuje kakvog partnera ima u Vladi Republike Srbije u svakodnevnim, manje oku javnosti vidljivim, bitkama. Uz to razumevanje i podršku, mi te bitke dobijamo. Na dobrobit sporta u celini, jer Aleksandar Vučić vrlo dobro oseća da je državno jedinstvo snaga ove zemlje.

Partizan je, kako se navodi, u svojoj, više od sedam decenija dugoj tradiciji, odlikovala tolerancija, trpeljivost i iskrena ljubav njegovih navijača prema klubu.

- Za naš klub su oduvek navijali oni koji znaju reči čika Duška Radovića da se za druge navija a Partizan voli. Partizan se voli i kada je teško, jer nije uvek lako, ali je uvek lepo biti navijač ovog slavnog kluba. Partizan, zato, prepoznaje i vrednuje svaku dobru nameru, gest i sportsku volju koja čini da naš klub živi i bori se na fudbalskom terenu.

Dalje se naglašava da su trener Marko Nikolić i fudbaleri Partizana zaslužili na terenu da budu na dohvat titule i da to ne sme da se prolije.

- Junaštvo je, kaže Marko Miljanov, sebe odbraniti od drugog, a čojstvo drugoga odbraniti od sebe. Navijači Partizana, uvereni smo, znaju i za čojstvo i junaštvo. Navijajmo u nedelju za naše junake ovog doba, ostavimo po strani sve drugo, osim crno-belo u srcu. Tom sinergijom ljubavi i podrške, tako svojstvenom Partizanu, bićemo šampioni. A dva šampiona će umeti da se cene - zaključuju crno-beli.

VUČIĆ: DALI SMO 1,2 MILIONA EVRA KADA NISU IMALI NI EVRO U KASI

Premijer Aleksandar Vučić prokomentarisao je, odgovarajući na pitanja novinara, da je postalo uobičajeno da je on za sve kriv.

- I kada je nešto loše i kad je dobro - Vučiću pederu - je najbolja sintagma - primetio je Vučić, reagujući na opasku da je i u sredu u Nišu "okrivljen" za to što je Partizan uzeo trofej.

- Vidite da i kada pobede nekoga, onda nije dovoljno to što su pobedili, već govore: „mi smo pobedili i Vučića, koji je dao sve od sebe protiv nas“. Podsetio bih da smo dali 1,2 miliona evra kada nisu imali ni evro u kasi - rekao je, i dodao, usput, da "Vučiću pederu" čak i ne odgovara istini.