CRVENA zvezda U petakodlazi na Kipar gde će na Pafosu do 13. februara skockati tim i igru za prolećni deo šampionata. Trener Miodrag Božović bio je zadovoljan prvim delom, pogotovo mladim talentovanim igračima iz omladinaca koje će proveriti i protiv jačih rivala na Sredozemlju, ali je najavio još dva-tri pojačanja.

Nenad Milijaš ima otvorenu ponudu za povratak, u Ljutice Bogdana se iskreno nadaju da će bivši kapiten ponovo zadužiti svoju "desetku". Međutim, 33-godišnji vezista prvo mora da raskine ugovor sa kineskim Nei Mongolom a to se, prema sadašnjem razvoja situacije, neće dogoditi pre 1. februara...

- Čekamo Milijaša, videćemo šta će biti, nadamo se povoljnom ishodu - nije hteo da prognozira sportski direktor Blažo Raosavljević, a i o preostalim željama ostao suzdržan. - Tražimo pravo pojačanje na poziciji desnog beka ali za sada još vagamo. Ukoliko se sve kockice slože, ofanzivac iz Gane bi mogao da zatvori ovaj prelazni rok.

Nije želeo Raosavljević da otkriva ime igrača koji bi već tokom vikenda mogao da dođe u Beograd i posle lekarskih pregleda nastavi put za Kipar, ali postoji realna mogućnost da Božović na treninzima u rosteru ima petoricu napadača:

- Dok Petar Orlandić ne završi transfer on je igrač Zvezde. Samim tim ne isključujem mogućnost da se priključi pripremama.

Na adresu golmana Damira Kahrimana stiglo je nekoliko ponuda iz Zapadne Evrope i s obzirom na to da se u tim zemljama prelazni rok završava 31. januara, možda se i ne nađe u avionu.

- Ima i ponude iz inostranstva i zeleno svetlo da ode. Međutim, kao i u slučaju Orlandića, on je naš igrač, trenira i na raspolaganju je stručnom štabu.

Džon Ruiz i Gelor Kanga biće od prvog dana drugog dela priprema na raspolaganju Božoviću.

- Kompletiraćemo se na Pafosu. Sem njih dvojice Vodićemo i sve omladinci koji su u Sloveniji pokazali da klub može da računa na njih. Uz još dva pojačanja, imamo definisan tim za prolećni deo prvenstva - zaključuje Raosavljević.

Trener Božović će na drugom delu priprema povesti 25 igrača i trojicu golmana.

NA KIPRU ZASADA TRI RIVALA

PRVI rival crveno-belih na Kipru je mađarski drugoligaš Šoproni i to poslednjeg dana januara. Za drugi februar zakazan je duel sa rumunskim drugoligašem Olimpijom Satu Mare, a 11. će na prgramu biti dva meča.

Rival mlađim igračima biće ruski Volgar dok organizator za popodne traži jednog renomiranijeg protivnika. Nije isključeno da u periodu od 2. do 11. februara crveno-beli odigraju i peti kontrolni meč.