CRVENA zvezda traži pojačanje u napadu. Trener Miodrag Božović mora nekako da nadomesti odlazak Uga Vijeire, jer je Predragu Sikimiću i Petru Orlandiću potrebna konkurencija. Iako je Nemanja Milić iz Spartaka odavno dogovorio uslove transfera na "Marakanu", stručni štab na njega više računa po krilnoj poziciji, nego u centrali, pa je izbor za konkurenciju u špicu pao na Milana Pavkova.

Stameni špic niškog Radničkog nagovestio je lepu budućnost ove jeseni, pokazao je mnoge kvalitete modernog napadača i to nije ostalo neprimećeno. Još od avgusta kad je Zvezda gostovala u Nišu i pobedila 3:0, struka crveno-belih zaokružila je Pavkova i Marka Mrkića kao fudbalere koji imaju potencijal za Zvezdu. Pratili su ih pomno, a u ovom času crveno-beli su počeli da se raspituju za uslove pod kojim je Radnički voljan da proda napadača, mada treba reći da ishod nije blizu kraja.

Uz odličan skok, Milan poseduje zavidnu brzinu i tehniku i što i ne čudi za igrača koji je najvažnije godine u razvoju proveo kod trenera Dragana Ivanovića u ČSK Čelarevu. A, sve je to demonstrirao na "Marakani" pre dve nedelje...

Ne kriju u Ljutice Bogdana i da su jako zainteresovani za Aleksu Vukanovića, najboljeg strelca Napretka iz Kruševca. Međutim, Kruševljani bi pristali da se liše golgetera samo za veliku svotu koju Beograđani nisu spremni da plate. Nuđeni su crveno-belima i stranci, ali vrlo dobro se zna da je pravi golgeter skupa investicija i da šampion nije trenutno u stanju da izdvaja te sume.

Kad se vodi priča o ofanzivcima, trener Miodrag Božović ne bi smeo da ima mnogo pritužbi jer su od 51 gola Ugo Vijeira (10 mečeva/7 golova), Sikimić (19/7) i Orlandić (11/6) postigli - 20. Fudbaleri šampiona su nastavili sa trendom da skoro svi tresu mreže, njih 17 se upisalo u strelce. Zato je veći fokus crveno-belih na formiranju poslednje linije jer su tu neophodna trojica kvalitetnih igrača.

LIČNA KARTA

MILAN PAVKOV
ROĐEN: 9. februara 1994.
MESTO: Novi Sad
VISINA: 188 cm
POZICIJA: Napadač
KARIJERA
2012-2013 Novi Sad 0 (0)
2012-2013 Mladost BP 0 (0)
2013-2015 ČSK 54 (26)
2015-2016 Vojvodina 13 (0)
2016- Radnički N. 20 (5)