RISTIĆ PRED PRIMEROM: Mladi reprezentativac u januaru napušta Zvezdu

S.Ilijoski

18. 12. 2016. u 21:30

РИСТИЋ ПРЕД ПРИМЕРОМ: Млади репрезентативац у јануару напушта Звезду

Mihailo Ristić

Mihailo Ristić se nalazi na pragu ino-transfera jer pored Makabija iz Tel Aviva, Sportinga iz Lisabona za njega postoji interesovanje iz Primere. Tačnije od dva kluba: Sportinga iz Hihona i Betisa

CRVENA zvezda je imala fantastičan zimski prelazni rok u 2016. godini, a na "Marakani" se nadaju da bi pose Nove godine mogli prodajom igrača da obezbede bar polovinu tih sredstava, odnosno četiri miliona evra koliko im je potrebno da u miru završe sezonu.

Mihailo Ristić se nalazi na pragu ino-transfera jer pored Makabija iz Tel Aviva, Sportinga iz Lisabona za njega postoji interesovanje iz Primere. Tačnije od dva kluba: Sportinga iz Hihona i Betisa. Ovi klubovi traže levokrilnog veznog igrača, skauti su obavili svoj deo posla, pa ostaje da se vidi hoće li se klubovi dogovoriti oko obeštećenja. Sporting iz Lisabona nije konkretizovao ponudu, ali nije ni odustao od namere.

Mogućnosti mladog reprezentativca da igra na više pozicija u timu, kako na poziciji levog beka tako i u veznom redu, profilisali su ga kao veoma interesantnog na evropskom tržištu. Crveno-beli su letos odbili dva miliona evra i 20 odsto od dalje prodaje iz Izraela, a negde slična suma je na stolu i pred ovaj prelazni rok. U Zvezdi se nadaju da bi već do Nove godine mogli da ostvare transfer Ristića.

Nije tajna da postoje interesovanja za Marka Petkovića (Bundesliga, Italija) i Srđana Plavšića (Belgija, Rusija), ali je pitanje hoće li u LJutice Bogdana odlučiti da prodaju obojicu jer teško da će pronaći adekvatne zamene. Za crveno-bele značajno je da na platnom spisku više nemaju Pabla Mučea koji se vratio se u Južnu Ameriku, a očekuju da bi Ugo Vijeira i Tomas Fibel mogli da dopune budžet. Ugo čeka na zvaničnu ponudu iz Kine koja bi u kasu crveno-belih mogla da donese 800.000 do milion evra. Fibel se odlično kotira u Rusiji, njegov menadžer je najavio dolazak u Beograd i to sa konkretnom ponudom. Ukoliko ona bude zadovoljavajuća Zvezda će posle šest meseci prodati Francuza i time verovatno sa uspehom zatvoriti finansijsku konstrukciju za tekuću sezonu.

KAHRIMAN PRED ODLASKOM

DAMIR Kahriman, do septembra prvi golman Crvene zvezde, a od završetka kvalifikacija u Ligi Evrope, tek treća opcija stručnog štaba, razmišlja o odlasku iako je letos produžio ugovor.

Filip Manojlović je iskoristio šansu, perspektiva je kluba, a Kahriman je još daleko od penzije i ima želju da pronađe sredinu gde će braniti u kontinuitetu. Prošlog leta je bio na pragu dogovora sa Bastijom, pominje se da bi Francuska mogla biti njegova nova stanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Delija

18.12.2016. 22:24

Antipatican lik koji nista nije pokazao do sad u zvezdi,a ako uzmu za njega milion to ce biti vrh!

Patriota

19.12.2016. 08:11

Terza i Grof ce prodati sve sto mogu i navuci desetine stranih polovnjaka. I kad ne urade nista, bice stara prica evo sad neka drugi pokusaju. A posto ni jedan mladi igrac nije napredovao kod Grofa, mozemo samo Stoleta ekonoma prodati. Tek cemo tuci glavom u zid zbog ove dvojice..