Hrvati tvrde da u Regionalnoj ligi neće biti sa komšijama: Srbi sa Bugarima, Albancima...

V.N.

10. 12. 2016. u 20:47

FSS: Zna se šta je bila početna ideja, teško da bi neko trčao na stadion da gleda meč Zvezda Steaua ili Partizan sa nekim bugarskim timom

Хрвати тврде да у Регионалној лиги неће бити са комшијама: Срби са Бугарима, Албанцима...

Peković na meču sa Rijekom Foto: I. Milutinović

STARA ideja o regionalnoj fudbalskoj ligi mlađih selekcija i žena počela je da "drma" fudbalske krugove na Balkanu poslednjih dana.

Inicijalni sastanak u Zagrebu, na kojem je bilo reči o što skorijem pokretanju takmičenja, dobio je novu dimenziju pošto deo medija u Hrvatskoj tvrdi da će potencijalna liga sa seniorskim timovima početi najkasnije za četiri godine. Ali da će i ona biti podeljena na "regione regiona", pa da će hrvatski timovi igrati protiv slovenačkih, austrijskih, čeških, mađarskih i slovačkih, a da će srpski timovi u ligu sa klubovima iz Albanije, Grčke, Bugarske, Rumunuje i Turske!

SAMO RADNIM DANIMA PREMA predviđenom formatu takmičenja, regionalna liga bi se igrala po grupama, samo radnim danima, dok bi svaka zemlja igrala vikendima svoja standardna, nacionalna prvenstva.

Čudno, jer se na sastanku u Zagrebu prošle nedelje nije pojavio niko iz pomenutih zemalja, osim predstavnika Fudbalskog saveza Srbije. Aktuelni predsednik UEFA Aleksander Čeferin je najavio dolazak u Zagreb, a pre njega je stigla vest da će liga sa seniorskim timovima početi oko 2020. godine da će za učesnike i pobednike biti obezbeđene vredne novčane nagrade.

Međutim, najnoviji "izum" koji je stigao iz hrvatskih medija u najmanju ruku se ne poklapa sa početnom idejom.

- Teško da bi neko trčao na stadion da gleda meč Zvezda - Steaua ili Partizana sa nekim bugarskim timom. Zna se šta je od starta značila ideja o regionalnoj ligi - rekli su nam u FSS.

Pored ostalog, pominje se i učešće albanskih timova u ligi sa srpskim, a vrlo dobro se zna kakve to političke konotacije stvara i kakva je šteta bila naneta FSS na poslednjem duelu u Beogradu.

BEZBEDNOST
HRVATI otkrivaju da bi predloženi, novi model regionalne lige u kojoj se ne bi sastajali sa timovima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije doneo mnogo manje bezbednosne rizike i da im to više odgovara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Ћирилица

10.12.2016. 21:06

М каква бре регионална лига,да ли сте бре ви нормални!? Па нама ништа добро није донело шта год смо са њима имали заједничко и делили,увек смо давали све и настрадали на крају! Никако то!

Muhamed Velicanstveni

11.12.2016. 19:00

@Ћирилица - Covece,, nisi shvatio text,, Hrvati ne zele a Srbi vrlo rado..

Kant

10.12.2016. 21:14

Oni tiisucljecima po sopstvenom misljenju pripadaju Europi, pa zato nece sa balkanskom ciganijom (medju kojom su uzgred dosta prepoznatljivi). Drugim recima, ne smeju zato sto znaju da bi bili u drugom planu.

Svasta

11.12.2016. 00:06

@Danke Kroatia! - U fudbalu su za Srbiju šta je Novak za Congu. To je ralnost... mada to ne znači da su Hrvati jaki, nego da u Srbiji klubovima vedre i oblače menadžeri i lopovi.

Juznoprugas

11.12.2016. 00:53

Sprdnje Hrvata sa nasim klubovima proizilaze kao posledica ne bavljenja nasim klubovima i ne privatizacijom istih.Ko kaze da ce Grci,Rumuni pa i Bugari uopste igrati sa nama?Grcka nikad nije bila u kombinaciji sa Kipranima(isti narod i jezik) i sad ce kao brodovlasnici da se udruzuju sa Srpskim samoupravljacima?FSS vredja Rumune i Bugare?A ne vide da su Ludogorec i Astra prezimili u Evropi.Astra je izbacila Engleze a 5 meseci im plate nisu primili igraci!Ko nema jaku ligu kleci i moli druge!

grga

11.12.2016. 06:05

mora se biti realan, utakmice izmedju hrvatskih I srpskih klubova morala bi osiguravati vojska! to je tako I tako ce to uvijek biti, nemojmo se lagati, a sto se tice makedonskih,bih I montenegro klubova, pa mi u hrvatskoj bi radije gledali austrijske,ceske,slovacke I madjarske klubove, I stav HNS je potpuno opravdan!

Zimmermann Robert

11.12.2016. 10:44

Es ist traurig was aus den slawischen länder geworden ist. Ich lese immer "NOVOSTI" ich verstehe die Serbo croatische sprache. Sramota je kako se slovenski narod tako verbalno tuce. Ja sam uver bio naviac Hajduka i jesam jos. Moja zelja je das se opet utakmica izmedju Hajduka i Crvene Zvezde postoji.Puno zdravja na NOVOSTI

profesor baltazar

11.12.2016. 10:44

hrvatima su komsije slovenci I madjari, sa njima zele da igraju, a crna gora I makedonija ko austrija ,ceska I slovacka, nema smisla ljude siliti na neku regionalu ligu ako ne zele igrati sa srbima

Somborac

11.12.2016. 21:13

Evo ja kao navijac partizana da vam objasnim zasto nece Hrvati u tu ligu. I koliko i meni tesko to pada da priznam, pravi razlog je crvena zvezda.