Mamići optuženi: Prisvojili 16,6 miliona evra

V. N.

29. 11. 2016. u 19:05

Reč je o politički motivisanom postupku koji je isključivo baziran na zločestim kontrukcijama - istakao je Zdravko Mamić

Мамићи оптужени: Присвојили 16,6 милиона евра

Zdravko i Zoran Mamić foto: pixsell

OPTUŽNO veće suda u Osijeku potvrdilo je optužnicu protiv bivših funkcionera fudbalskog kluba Dinamo, braće Zdravka i Zorana Mamića.

- Oni se terete da su utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za 15 miliona evra, a državni budžet za 1,6 miliona evra - izjavio je novinarima portparol suda Miroslav Rožac.

Optužnicom su obuhvaćeni i izvršni predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Damir Vrbanović, koji je i bivši direktor Dinama, i poreznik Milan Pernat. Očekuje se da će u roku od dva meseca biti određen sudija i sazvano pripremno ročište.

- Reč je o politički motivisanom postupku koji je isključivo baziran na zločestim kontrukcijama - istakao je Zdravko Mamić.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala tereti Zdravka Mamića da je iz Dinama izvukao najmanje 52 miliona kuna (6,9 miliona evra), a njegovog brata Zorana Mamića, koji je bio trener Dinama, za 38,1 miliona kuna (pet miliona evra).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije