Muslin za “Novosti”: Smanjimo malo doživljaj!

N. Iljukić

11. 10. 2016. u 21:30

Da je pobeda u nedelju bila presudna, pa da slavimo danima. Daleko je Rusija, tek smo na početku puta - ističe selektor fudbalske reprezentacije Srbije

Муслин за “Новости”: Смањимо мало доживљај!

Slavoljub Muslin Foto: M. Vukadinović

SRBIJI je trebala fudbalska infuzija! U bukvalnom smislu te reči. Domaća reprezentacija je već šest godina na aparatima za preživljavanje, a bolje mesto za razgovor sa čovekom koji nas je probudio iz kome nismo mogli da zamislimo. Selektor Srbije Slavoljub Muslin je, danas za “Novosti”, uz prvu jutarnju kafu govorio u kafeu simboličnog imena: “Infuzija”. Lista se dnevna štampa, dva dana posle pobede nad Austrijom i...

- Euforija! Prava euforija... Vidim kod jednog dela domaćih medija da je ona malo i preterana, kao što isto toliki deo medija zna da pretera u kritikama kada reprezentacija izgubi - kaže Muslin.

IGRAĆE OPET SELEKCIJA LIGE TAKOZVANA B reprezentacija, sastavljena od igrača iz Superlige, koja je poražena u Kataru nije prva i poslednja koja će obući dres Srbije.
- Ne smemo da odustanemo od te ideje. Igrači iz domaće lige moraju da imaju takvu vrstu iskustva. Tu akciju ćemo sigurno nastaviti u narednim mesecima - najavljuje Muslin.

Na njegovu sreću i na sreću nove selekcije Srbije, Muslin zasad nije čovek iz te priče. Nema još poraz sa A selekcijom, naravno ako se tu ne računa onaj turistički izlet u Katar (0:3). Ipak, zajedno gledamo tabelu D grupe na putu ka Rusiji.

- Ma, daleko je Rusija. Zaista nema potrebe za euforijom. Ja sam više od onih koji savetuju da se smanji doživljaj. Da je pobeda nad Austrijom bila neka od presudnih, pa i da slavimo dan ili dva. Ali mi smo tek na početku puta. Veoma dugačkog puta - dodaje Muslin.

Taj put se nastavlja 12. novembra u Kardifu protiv Velsa. Nažalost, na tom putu neće biti Aleksandra Kolarova, koji je protiv Austrije zaradio, najblaže rečeno, bespotreban drugi žuti karton i suspenziju.

- U Moldaviji je na sredini terena napravio start za žuti karton, u Beogradu je, prema strogoj proceni sudije Eriksona, kasnio sa izvođenjem auta. U oba slučaja mu se sve to desilo na sredini terena. Baš mi je žao. Ali to su stvari s kojima moramo da računamo u ovim kvalifikacijama. Ti kartoni i ne daj bože neka povreda... Kolarov nam je doneo veliku stabilnost u odbrani i to se videlo i u Kišinjevu i u Beogradu - kaže Muslin.

U Kardifu neće biti Kolarova, ali se zato u tim vraća Nemanja Matić.

- Vidim da će Čelsi već od sledećeg vikenda početi da igra u novoj formaciji 3-5-2. Matiću će možda trebati malo vremena da se privikne na ovaj naš sistem 3-4-3. S nama je od maja odigrao samo jedno poluvreme u Užicu protiv Kipra, bio je kasnije na nekoliko treninga i verujem da će se brzo uklopiti u taktiku koju forsiramo. Nemanja ima ogroman kvalitet i mnogo će nam značiti njegovo prisustvo - dodaje Muslin.

Sat vremena prođe kao “dlanom o dlan”... Od šankera, preko konobara, komšija iz Uskočke ulice, pa niz Knez Mihailovu do Terazija 3 i kancelarije selektora Srbije, Muslin je najmanje 20 puta izgovorio reč: “Hvala”. Pre nje se bar 20 puta čulo: “Čestitam, selektore”! Srbija je na infuziji i vraća joj se boja u lice.

PRATIMO LJAJIĆA
ADEM LJajić je na skeneru Slavoljuba Muslina. Medijske spekulacije o tome da će selektor vratiti u tim 25-godišnjeg vezistu Torina možda već za utakmicu u Velsu su zasad samo to: spekulacije.
- Kao i svakog drugog igrača koji je potencijalni reprezentativac, moj stručni štab i ja pratimo i Adema LJajića. Znači nam svaka informacija o njegovom zdravlju i formi, a uglavnom sve te informacije dobijamo od njegovog trenera Siniše Mihajlovića. Čekamo njegov pun oporavak posle povrede i da zaigra u standardnoj formi. Videćemo... - kaže Muslin.

ARNAUTOVIĆ “PAKLEN” IGRAČ
JEDAN od jačih utisaka sa meča protiv Austrije na selektora Muslina je ostavio ofanzivni vezista Stouka MArko Arnautović.
- “Paklen” igrač. Vidi se koliko je u igri, koliko želi gol. Imao je i motiv da se dokaže pred našom publikom. Zaista me prijatno iznenadio njegov nastup - priznaje Muslin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pedja

11.10.2016. 22:05

Tako je selektore! treba smiriti euforiju,polako tek smo na pocetku..Ako padne Vels pa da polako dizemo euforiju

Dragan

11.10.2016. 23:10

Nije na žalost, već na sreću što u Kardifu neće igrati Kolarov. Čovek ne igra fudbal već bukvalno džogira. Bilo bi lepo kad bi mu se pridružili i sirovina Nastasić, Ivanović i Rukavina, pored kojih iole bolji igrači prolaze kao od šale, ali i S.Mitrović, Vuković, Gudelj, Fejsa i Milivojević koji objektivno nisu igrači ni za drugu srpsku ligu. Sve dosad urađeno je rezultat dva-tri ekstra igrača i činjenice da smo igrali protiv dunstera (Moldavija) i drugorazrednih ekipa (Irska i Austrija)

SRBIN PRAVOSLAVAC

12.10.2016. 07:16

Izvi dragane nisam te prepoznao. Kakav mozak kakvo iskustvo. Ja mislim da Muslin ide a ti da vodis repretentaciju.

piksi

12.10.2016. 11:50

nema razloga za euforiju ali ovi rezultati utiču na moral ekipe i navijača-pravi zadatak za selektora je,spustiti na zemlju naše umišljene,prepotentne i slabo vaspitane igrače-što je gotovo nemoguće