Mlada reprezentacija Srbije pod imperativom pobede: Stići ćemo do baraža

S. I.

07. 10. 2016. u 06:26

Mlada selekcija Srbije danas u Vaterfordu (18.45) mora da pobedi Republiku Irsku kako bi ostala u igri za drugo mesto u Grupi 2 kvalifikacija za EP i u poslednjem meču trijumfom nad Slovenijom obezbedi baraž

Млада репрезентација Србије под императивом победе: Стићи ћемо до баража

Milan Gajić

MLADA selekcija Srbije danas u Vaterfordu (18.45) mora da pobedi Republiku Irsku kako bi ostala u igri za drugo mesto u Grupi 2 kvalifikacija za EP i u poslednjem meču trijumfom nad Slovenijom obezbedi baraž.

Iako ove sezone nema minutažu u Bordou, Milan Gajić je nezamenljiv u mladoj reprezentaciji, postigao je i fantastičan gol u Italiji. Pred poslednja dva duela sa Irskom i Slovenijom je jasan:

- Pamti se samo kako si neki posao završio. Imamo dobru priliku da se izborimo za baraž, umemo da igramo na rezultat i da izađemo kao pobednici.

Irci su u Novom Sadu pokazali timski duh, naglašava desni bek "orlića".

- Kompaktni su tvrdi, traže mnogo duela. Po fudbalskim kvalitetima smo na višem nivou, moramo to da pokažemo.

Ako se posao u Vaterfodu dobro obavi, put do baraža vodi preko Slovenaca koji su dužnici.

- Treba ići redom, ali ako obavimo posao u Irskoj kako treba, imaćemo u vidu da smo ostali dužni. Kad dođe do tog meča, treba biti miran, hladne glave. Čekaće nas u zasedi i ovde i treba biti strpljiv, kopati, kopati polako i iskopati jedan gol koji će možda biti i dovoljan za baraž.

Golčina u Italiji, nažalost, nije bila dovoljna za tri boda.

- Oduvek smo imali timski duh, uvek je različit pojedinac iskočio. U Italiji sam ja postigao lep gol, sutra će neko drugi. Svi radimo zajedno i težimo istom cilju.

Sergej Milinković-Savić nije u konkurenciji za tim zbog kartona, dok je Nemanja Antonov bolestan.

R. IRSKA - SRBIJA

Stadion: u Vaterfordu

Sudija: Kiril Levnikov (Rus)

Početak: 18.45

REPUBLIKA IRSKA: Rodžers - Hor, Rea, Hoban, Kavanah - Lenihan, Kulen, Birn, O Dovda - Dafus, Megire.

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Gajić, Lazić, Veljković, Ristić - Lukić - A. Živković, Grujić, Gaćinović - Đurđević, Ožegović.


ADAPTACIJA NA FRANCUSKU

I Gajić je osetio svu snagu tvrdnje Nenada Džodića da "svakom Srbinu treba minimum godinu dana adaptacije na francusku ligu".

- Živa istina, sve je drugačije, teže u Francuskoj. Zato valjda ima sve manje Srba. Naše fizičke predispozicije nisu na nivou te lige. Mnogo je tamnoputih igrača, fizički su dominantniji, pa je liga zahtevna. Sa dosta fizikalije, snage, trčanja. Mi i dalje kada izađemo iz naše lige ne možemo odmah da odgovorimo na taj ritam. Evo, posle godinu dana, uhvatio sam ritam treninga i sad mogu da odgovorim na taj jak tempo koji se nameće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

paranoid

07.10.2016. 09:38

Ne borimo se za drugo mjesto, nego za prvo! Ukoliko italijani izgube, a mi dobijemo obe, eto nas na čelu grupe. Ukoliko žabari ipak uzmu bar bod, tek onda se borimo za baraž, ali nam ne predstavljaju problem trećeplasirani slovenci, nego se rangiraju sve drugoplasirane ekipe (4 idu u baraž). Tu dobro stojimo, jer većina imaju da odigraju samo još jednu utakmicu, a mi dvije. Ni u drugim grupama nije sigurno ko će da bude prvi a ko drugi, ali šanse za baraž su nam bar 80%...

ercov

07.10.2016. 11:49

Ne znam zasto ali ova mladjarija mi uliva vise vere u odnosu na njihove starije kolega koje je sakupio Slavoljub Muslin.

Istina

07.10.2016. 16:07

Nema tv prenosa.Sramota.Prenose se neke leve lige,ragbi, hokej i koješta.Posle nam đavo kriv.I niko da se upita zašto pa vaš list. Ne valja.