POSLE Edsona, i Džošua Parker je napustio Crvenu zvezdu. Napadač Antigve i Barbuda jednostrano je raskinuo ugovor sa crveno-belima koristeći mogućnost koju ima prema FIFA pravilniku jer nije primio platu u roku od 30 dana.


Nekadašnjem ofanzivcu Domžala, koji je na "Marakanu" stigao kao potencijalno značajno pojačanje u zimu 2015. godine, a na terenu nije opravdao očekivanja, ugovor je isticao u januaru 2017. godine. Parker je posle šest meseci došao prvo u konflikt sa trenerom Nenadom Lalatovićem, zatim se nije nametnuo Miodragu Božoviću, a posle povratka sa pozajmice u Aberdinu, nije želeo da ode iz kluba, a bio je kažnjen i suspendovan zbog kašnjenja iz Londona.


S obzirom na to da ga Zvezda nije licencirala za Evropu, Parker je posle priprema u Sloveniji rešio da iskoristi pravo i jednostrano raskine ugovor. Ostaje da se vidi da li će Zvezda morati da mu isplati celokupnu sumu.


Crvena zvezda prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona igra u Bugarskoj 26. jula od 20.00 časova, a UEFA je odredila da se revanš igra u Beogradu 2. avgusta od 20.30 časova.