Zvezda: Moramo ako žreb tako odluči. Partizan: Ovo je političko-sportska odluka

V.N.

03. 05. 2016. u 20:50

Kada su u pitanju naši eventualni mečevi u Evropi protiv kosovskih klubova ostaje da prepustimo vremenu da kaže svoje, kaže Ćurković. Mi nismo u situaciji da idemo kontra odluke žreba, priča Mijailović

Звезда: Морамо ако жреб тако одлучи. Партизан: Ово је политичко-спортска одлука

Ivan Ćurković i Svetozar Mijailović

VRŠILAC dužnosti generalnog sekretara UEFA Teodor Teodoridis rekao je da je izvesno da će se ta organizacija truditi da se Srbija i Kosovo međusobno ne sastaju u međunarodnim utakmicama:

- Nažalost, često imamo tu praksu, što je veoma vidljivo posebno u reprezentativnim takmičenjima, kao što je primer Rusije i Ukrajine da se međusobno ne sastaju ili Azerbejdžana i Jermenije.

Jedan ruski novinar je upitao Teodoridisa da li će biti moguće da se srpski i kosovski klubovi u budućnosti sastanu u kvalifikacijama za evropska takmičenja, na šta on nije dao direktan odgovor:

- Kada bude bilo neophodno da se donese takva odluka, relevantan odbor će to predložiti.

Za "Novosti" su o mogućnosti da se susretnu sa ekipama sa Kosova komentar dali čelni ljudi naših najjačih klubova.

- Očigledno je da se radi o političko-sportskoj odluci koju smo dugi niz godina uspevali da izbegnemo. Kada su u pitanju naši eventualni mečevi u Evropi protiv kosovskih klubova ostaje da prepustimo vremenu da kaže svoje. Apsurdno bi bilo da kažemo da ćemo ići protiv UEFA ili FIFA - objasnio je prvi čovek Partizana Ivan Ćurković.

Slično razmišlja i predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

- Kada se ne poštuje statut jedne organizacije onda je teško bilo šta komentarisati i pričati o tome šta bi moglo da se očekuje. Mi nismo u situaciji da idemo kontra odluke žreba ukoliko bi nam namerio klub sa Kosova jer bismo se u tom slučaju našli pod sankcijama UEFA - istakao je Mijailović.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

abvgd

04.05.2016. 05:52

@Ivan - Kosancic Ivan nego sta, Srbenda! Gle ponosnog rvata kako se drzi za parabelum u dzepu, njegovi Curkovici sve Srbi a on ponosni katolik i rvat, good luck cunt.

Vladimir Grobar

04.05.2016. 10:02

@Ivan - Kad Srbija Srbuje: Bekric, Kolasinac, Siladji, Dudaš,...

beli

03.05.2016. 22:11

on bar zivi u srbiji za razliku vasih ndh i hdz clanova stosu im majke iz cacka xaxa dok nisu dosli u udbaski klub mukice nisu znale xaxa a i nije finansirao hdz xaxa ko ostali

5:0 za nas

04.05.2016. 07:44

Pa kako to da nam se desi ? Pa zar nismo odjenom postali najcenjeniji i najpoštovaniji i sa nikad više prijatelja...u istoriji ? Gde su sad ti prijatelji ? Ili sve to već piše u Briselskom sporazumu..."Srbija ne sme da blokira Kosovo...". I da...kako ono reče direktor kancelarije za Kosovo, Djurić..."5 : 0 za nas".

Pera

04.05.2016. 12:41

Докле год наше Српске интересе заступају Хрвати ( Иван Ћурковић ) овако ће бити .Караџићу одлази стиди се неспособности своје.