Gost Partizana koji boluje od multiple skleroze trčaće polumaraton u dresu voljenog kluba

Novosti online

11. 04. 2016. u 12:14

Prvo sam saznao za Partizan, pa za sebe. Otkako znam za sebe, navijam za Partizan, kaže 39 godina star Slobodan Jotić

Гост Партизана који болује од мултипле склерозе трчаће полумаратон у дресу вољеног клуба

Slobodan Jotić sa Ivanom Tomićem foto: FK Partizan

Za mnoge stvari u životu mislimo da nisu moguće i da su prepreke nesavladive. Desi se da odustanemo posle samo jednog neuspeha, ne shvatajući da je život večita borba u kojoj mogu da opstanu samo najuporniji.


Zato poslušaj životnu priču Slobodana Jotića (39), koji je samo snagom svoje volje, ljubavi prema životu i Partizanu, uspeo da uradi skoro nemoguće.


- Odlučio sam da pobedim multipla sklerozu. To je rečenica kojom se vodim od dana kada sam saznao da je imam – priča Slobodan Jotić, koji će 16. aprila biti jedan od učesnika Beogradskog polumaratona (21 kilometar).


Do danas je samo jedna žena iz Norveške, koja boluje od iste bolesti, istrčala polumaraton.


Slobodan Jotić je do 2006. godine živeo živote poput svih nas. Radio je u inostranstvu kao vozač kamiona i zarađivao nekoliko hiljada evra mesečno. Jedini planovi su mu bili kako da zaradi još više novca i ostvari i druge snove... Ali kako život kroji neočekivane priče, samo je jednog dana posle dugih vrtoglavica, mučnina i ostalih simptoma vezanih za to oboljenje, saznao da boluje od multipla skleroze, bolesti sa sto lica.


Tu počinje njegova borba. NJegova snaga, volja, duh i energija inspirisali su druge da i oni pokušaju da savladaju sebe i probiju sve granice.


Slobodan od detinjstva navija za Partizan. NJegova želja je bila da tog dana na “Beogradskom maratonu” ponese dres voljenog crno-belog tima i u njemu ostvari svoj san. FK Partizan je izašao u susret Slobodanu i ugostio ga u “Teleoptiku”.


- Ja sam prvo saznao za Partizan, pa za sebe. Otkako znam za sebe, navijam za Partizan, to mi je nasledno, jer svi u porodici navijaju za Partizan - kaže Jotić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije