FUDBALSKI savez Srbije je na osnovu prikupljenih i dobijenih podataka od nadležnih organa UEFA, a na osnovu sumnji u regularnost utakmica Spartak - OFK Beograd (2:1, 12. mart 2015) i osmine finala Kupa Srbije OFK Beograd - Donji Srem (5:0, 2. decembar 2015), dostavio Tužilaštvu krivične prijave.


U OFK Beogradu drugi put ove sezone prolaze kroz optužbe za nameštanje utakmica. Tužilaštvo je pre izvesnog vremena, a posle višemesečnih istražnih radnji, već jednom usled nedostatka dokaza odbacilo sve insinuacije o dogovaranju meča protiv Crvene zvezde (2:6).


- OFK Beograd nema saznanja da je FS Srbije podneo Tužilaštvu prijave za pomenute utakmice, a činjenica da to saznajemo iz medija i sa sajtova govori o tome koliko nas u ovom trenutku interesuju i dotiču te priče. Znamo da smo nevini, tako da u miru čekamo Tužilaštvo i spremni smo za svaki vid saradnje - prenosi generalni sekretar Aleksandar Pivić zvaničan stav OFK Beograda.


Prethodni istražni postupak poremetio je ekipu, pa na Karaburmi opravdano strahuju da bi to ponovo moglo da se dogodi.


- Sve ovo dolazi u trenutku kada se ekipa bori za opstanak i ova situacija sigurno će u nekoj meri poremetiti naše mlade igrače. Utakmica sa Donjim Sremom odigrana je pre šest meseci i ako su postojala neka saznanja, ne znamo šta se čekalo mesecima da se pokrene ovo pitanje. Stvarno ne želimo da trošimo vreme i energiju na gluposti u trenutku kada nam je opstanak u Superligi pitanje života i smrti i poručujemo dušebrižnicima da nas ostave na miru - apeluju "romantičari".


ALEKSIĆ: MOGU I NA POLIGRAF

ČELNIK Donjeg Srema je Milan Aleksić, nema drugog, a na pomenutu utakmicu je čak i zakasnio.

- Sve su to notorne laži i izmišljotine. Ljudi iz Donjeg Srema spremni su pred bilo kojim organom našeg pravosuđa ili organa FS Srbije da se pojave i svedoče jer ništa nismo uradili. Lično sam spreman da se pojavim i na poligrafu - istakao je "Novosti" predsednik Donjeg Srema Milan Aleksić, ne želeći da širi priču.SIMOVIĆ: JEDVA ČEKAM ISTRAGU

PREDSEDNIK Spartaka Dragan Simović čudio se otkud ideja da FSS podnese Tužilaštvu krivičnu prijavu.

- Ne znam kako se to podiže krivična prijava na osnovu insinuacija ili priča rekla-kazala. Neodgovoran potez FSS i jedva čekam istragu. Radujemo joj se. Jer, Spartaku je u interesu da se ceo proces procesuira kako bi dokazao svoju nevinost. Iskreno, baš bih voleo da se već jednom dokaže nečija krivica za nečasne radnje i taj neko dobije kaznu. Pa da se prestane sa ovim glupostima - istakao je čelnik "plavih golubova".