JUNAK, tragičar, junak. Kapiten Srbije Predrag Rajković ponovo je bio junak penal serije, kao u Litvaniji. Međutim, posle promašaja Amerikanaca u šestoj seriji tražio je da šutira, ali nije nadmudrio Stefana.


- Nije me iznenadio to što je tražio da šutira penale, jer to voli da radi i po završetku naših treninga - počinje priču o svom pulenu Srđan Maksimović, trener golmana Zvezde. - Ali, uslovno rečeno, dobro je što se i sam uverio da nije lako postići gol sa bele tačke kako se to njemu čini. Dobro će razmisliti drugi put kad je vreme da šutira...


Ono što imponuje kod Rajkovića, što ga u ovim godinama odvaja od vršnjaka, jeste mentalna snaga koju je pokazao u naredne dve serije.


- On glavom može planinu da pomeri. Odmah posle promašenog penala gotovo da je imao loptu na ruci. Već u sledećoj seriji je odbranio ključni penal. Tvrdim da 95 odsto golmana seniora ne bi moglo da se koncentriše u njegovoj situciji. E, zato je Rajko top-golman.


Presudu je na kraju doneo tandem Rajković-Maksimović.


- Kao u Zvezdi - smeje se popularni Maksa. - Tako vam je to sa nama Maksimovićima. Fantastičan uspeh našeg tima, biti među četiri u svetu je fenomenalno. Iako je teško pobediti istu ekipu dva puta, slutim veliko finale 20. juna.


Posle Novog Zelanda jedina nepoznanica za tandem Maksimović-Rajković je da li će nastaviti saradnju ili će ih sudbina razdvojiti...