Trener golmana: Rajković glavom može planinu da pomeri!

S. I.

15. 06. 2015. u 06:32

Nije me iznenadio to što je tražio da šutira penale, jer to voli da radi i po završetku naših treninga, kaže Srđan Maksimović, koji je verovao u Predraga od kada ga je u Zvezdi sreo

Тренер голмана: Рајковић главом може планину да помери!

Predrag Rajković

JUNAK, tragičar, junak. Kapiten Srbije Predrag Rajković ponovo je bio junak penal serije, kao u Litvaniji. Međutim, posle promašaja Amerikanaca u šestoj seriji tražio je da šutira, ali nije nadmudrio Stefana.


- Nije me iznenadio to što je tražio da šutira penale, jer to voli da radi i po završetku naših treninga - počinje priču o svom pulenu Srđan Maksimović, trener golmana Zvezde. - Ali, uslovno rečeno, dobro je što se i sam uverio da nije lako postići gol sa bele tačke kako se to njemu čini. Dobro će razmisliti drugi put kad je vreme da šutira...


Ono što imponuje kod Rajkovića, što ga u ovim godinama odvaja od vršnjaka, jeste mentalna snaga koju je pokazao u naredne dve serije.


- On glavom može planinu da pomeri. Odmah posle promašenog penala gotovo da je imao loptu na ruci. Već u sledećoj seriji je odbranio ključni penal. Tvrdim da 95 odsto golmana seniora ne bi moglo da se koncentriše u njegovoj situciji. E, zato je Rajko top-golman.


Presudu je na kraju doneo tandem Rajković-Maksimović.


- Kao u Zvezdi - smeje se popularni Maksa. - Tako vam je to sa nama Maksimovićima. Fantastičan uspeh našeg tima, biti među četiri u svetu je fenomenalno. Iako je teško pobediti istu ekipu dva puta, slutim veliko finale 20. juna.


Posle Novog Zelanda jedina nepoznanica za tandem Maksimović-Rajković je da li će nastaviti saradnju ili će ih sudbina razdvojiti...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

aleksandar49

15.06.2015. 09:25

Uh,poldeo sam kad Rajkovic uze loptu,to mu trener nije smeo da dozvoli.Sad ne znam je li Rajkovic hazarder ili ziheras ? U odlucujucem trenutku kockati se nije racionalno pa zato krivim trenera sto je dozvolio.Ok,Rajkovic je pokazao da je dobar golman sa dobrom buducom karijerom ALI ono sve je bila SRECA ! Napred mladosti nasa !

miki

15.06.2015. 10:49

"Imao je loptu na rukama". Taj udarac bi svaki golman odbranio, on nije, upravo iz razloga što je prethodno promašio penal i nedostajala mu je koncentracija koju je izgubio zbog promašaja. Golmanima je mesto na golu, a ovog puta je Rajković pogrešio, u nadi da će se proslaviti i golom oz penala. Treneri,ne padajte na mlade usijane glave,željne slave. Srećom se sve dobro završilo,a da nije, zar ne bio svi krivili mlađanog Rajkovića.

gorjak63

15.06.2015. 16:48

@miki - @mikiTačno tako! On je već video sutrašnje naslove: "Rajković junak" i slično.Ali je veći krivac Paunović što mu je dozvolio da šutira.

GP

15.06.2015. 17:40

"Rajković glavom može planinu da pomeri!'Zasto onda penal nije sutirao glavom?