Mrđa za “Sport”: Omija se vraća u DŽej ligu

Tanjug

26. 05. 2015. u 11:35

Neočekivano smo, zahvaljujući porazima Džubila i Džefa, preuzeli vrh tabele, imamo dva boda više od Kanazave, kaže Dragan Mrđa napadač Omije

Мрђа за “Спорт”: Омија се враћа у Џеј лигу

Dragan Mrđa u dresu reprezentacije Srbije foto arhiva VN

Mrđa na čelu japanskog drugoligaškog karavana (22 kluba)!

- Neočekivano - komentariše Dragan Mrđa, napadač Omije, za „Sport”. - Desila su se, dakle, dva velika iznenađenja u 15. kolu, Džubilo Ivata i Džef junajted izgubili su kod kuće, mi smo iskoristili njihove kikseve, ubedljivo savladali Gifu na gostovanju i osamili se na vrhu tabele, imamo 31 bod i trenutno smo dva koraka ispred Kanazave i Džubila.

Rezultat 5:0?

- Lagano.

Baš tako?

- Ma, šalim se, ovde nikad nije lako. Gifu je kod 0:0 propustio zicer, zato je i pitanje šta bi se kasnije događalo da smo tada primili gol. Sreća nas je pomilovala i kada smo stekli minimalnu prednost, lopta je pogodila stativu... Posle toga, šta god da smo šutnuli, ušlo bi u gol, verujem da bi i televizor završio u mreži - nasmejao se Mrđa.

I vi ste se upisali?

- Opet sam zbog problema s povredom ušao na teren tek u drugom poluvremenu, opet sam postigao gol, opet sam se i povredio. Ovoga puta izvrnuo sam zglob desne noge, pojavio se otok, išao sam na snimanje, moraću četiri, pet dana da izostanem sa treninga. Ne mogu dve nedelje da sastavim bez povrede, odigrao sam devet mečeva, pet puta se upisao u listu strelaca... Valjda će sunce i mene da ogreje i konačno se oslobodim povreda, zasad sunce greje ekipu, o čemu svedoči serija nepobedivosti u poslednjih osam rundi.

Šest pobeda i dva remija?

- Toliko.

Zaboravljen je loš start sezone?

- Za sve je potrebno vreme, pa i za uklapanje novajlija, ovo je sad neka nova, bolja, jača Omija, spremna i sposobna da izbori povratak u Džej ligu. Prošla je, ipak, tek trećina prvenstva. Daleko je decembar, daleko, baš daleko - zaključio je Dragan Mrđa.

Tabela: Omija 31, Kanazava 29, Džubilo 29, Džef 28, Nagasaki 28, Fukuoka 27, Saporo 26, Serezo Osaka 22...

ZALjULjAO SE AUTOMOBIL

Ljulja u Japanu, zaljuljao se juče i Dragan Mrđa u automobilu. Zemljotres.

- Kad je zemljotres jačine iznad četvrtog stepena Rihterove skale, onda se obavezno uključi alarm mobilnog telefona, nije prijatno, pogotovo kad nisam sa decom i suprugom. Odmah sam ih pozvao, rekoše da je sve u redu, da nije izgledalo strašno, već uobičajeno, zgrada malo u levu, malo u desnu stranu. Čovek se na sve navikne - kaže Mrđa.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)