Vesić: Grad uknjižio stadion OFK Beograda, sledi prodaja

Tanjug

19. 05. 2015. u 12:27

Omladinski stadion postoji 58 godina i nalazi se u vlasništvu Grada, prethodno rukovodstvo nije želelo da produži ugovor o zakupu - kaže gradski menadžer

Весић: Град укњижио стадион ОФК Београда, следи продаја

Stadion OFK Beograda Foto: Arhiva VN

Gradski menadžer Goran Vesić sastao se sa rukovodstvom OFK Beograda na čelu sa predsednikom Drakčetom Dimitrijevićem i najavio skoru privatizaciju Omladinskog stadiona, čime će se zaustaviti propadanje ovog objekta.

- Omladinski stadion postoji 58 godina i nalazi se u vlasništvu Grada, koji, ovaj stadion nikada nije uknjižio kao svoju imovinu. U međuvremenu, klubu je istekao ugovor o zakupu, koji prethodna rukovodstva nisu želela da produže i tako se OFK Beograd, ne svojom krivicom, nasao u veoma teskoj situaciji. Stadion je svakog dana propadao tako da je postao nebezbedan za gledaoce i fudbalere a, nažalost i ruglo grada -  objasnio ej Vesić.

Prema njegovim rečima, pre skoro godinu dana, odmah pošto je sadasnje rukovodstvo Skupštine grada izabrano usledio je sastanak sa delegacijom OFK Beograda i dogovoreni su koraci za rešenje problema.

- Danas s ponosom mogu da kažem da smo uknjižili Omladinski stadion kao vlasništvo grada, što je bio osnovni preduslov da počnemo sa rešavanjem problema. i mislim da smo našli put. Pošto je Grad Beograd zvanično uknjižen kao vlasnik stvoreni su uslovi da vodimo dalje procese, obavestili smo rukovodstvo kluba da ćemo u narednim nedeljama obezbediti saglasnost Ministarstva sporta, kao i da smo otpočeli proceduru procene vrednosti stadiona od Uprave javnih prihoda. To su preduslovi koje moramo da ispunimo kako bi Grad Beograd oglasio Omladinski stadon na prodaju, a prodaja će se vršiti na tenderu - istakao je Vesić.

On je izrazio nadu da će ljudi koji vode OFK Beograd" obezbediti partnere koji će kupiti stadion na tenderu i tako postati vlasnici ovog objekta.

- Jasno je da stadion ne može da menja namenu i on mora da ostane mesto za sportska takmičenja. Ali, kupovina stadiona će omogućiti da on bude rekonstruisan i uređen. Grad Beograd će maksimalno izaći u susret svim naporima da se stadion rekonstruiše i postane jedna od lepših sportskih arena u gradu, naravno u skladu sa važećim urbanističkim propisima. Našli smo zakonsko rešenje problema i nadam se da za OFK Beograd dolaze bolji dani i da će ovaj klub vratiti mesto koje je imao u srpskom fudbalu - poručio je Vesić.

Drakče Dimitrijević zahvalio je Gradu Beogradu i gradskom menadžeru na angažovanju podsetivši da je stadion građen pedesetih godina i da zbog lošeg stanja predstavlja opasnost i za igrače i za posetioce, što je istovremeno i razlog da OFK Beograd ima ogranicenu licencu za nacionalna takmičenja, pa je ove sezone utakmice "visokog rizika" kao domaćin morao da igra na stadionu Obilića na Vračaru.

Sastanku su prisustvovali i Slavica Savčić, gradska sekretarka za imovinske i pravne poslove i Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Branislav

19.05.2015. 13:05

Hteo bih da zamolim nadlezne ,da kazu kada ce biti privatizovani i ostali Gradski stadioni.? Naprimer Gradski stadion u Zemunu.FK. Zemun je samo korisnik ,a Grad kao vlasnik bi trebalo malo vise da ulaze u odrzavanje stadiona,ili je stvar vec gotova"ispod zita" pa je vlasnik predsednik opstine Zemun ili neko drugi ,Svejedno

Stari Beograđanin

19.05.2015. 13:13

Znači, dogodiće se ono što su neki tajkuni planirali sa zvezdinim stadionom -ali na sreću (još) nisu uspeli. Kupiće stadion za siću (ili ća ga gradska vlast nekome pokloniti) srušiće tribine i eto vrednog zemljišta za gradnju tržnog centra, stanova isl. Ko zna, možda će ga Vlada pokloniti novim "prijateljima" našeg premijera da oni tamo sagrade, što odavno žele, veliku džmiju! Nedaj Bože te sramote Srbima!

Atletičar

19.05.2015. 14:10

Gospodin Vesić se dogovorio sa Fudbalskim klubom, i brine se za fudbalski klub, a šta će biti sa Atletskim klubom koji trenira na tom istom stadionu?! Ni jednom reči nije pomunut niko drugi osim fudbalskog kluba! Da li to znači da se gospodin Vesić ne brine za bazične sportove, koji već samo za profitabilne sportove? Ovo neće proći tek tako...

joseph nmahwa

19.05.2015. 14:24

A šta će sada biti sa OAK "Beogradom" (Omladinski atletski klub)? Apelujem na sve bitne faktore da uzmu u obzir sve korisnike stadiona. Ukoliko će se rekonstruisati eto prilike da se uradi i atletska staza. Nadam se da će neko pametan to i da vidi.