Generalni direktor Partizana sumira utiske: Igrači nam sada veruju

M. Blažić

21. 03. 2015. u 20:37

Plate su sada redovne, a momci su videli da smo ispunili sve što smo obećali. Plaćen je deo poreza prema državi, kao i dugovanja prema JSD Partizan - kaže Vazura

Генерални директор Партизана сумира утиске: Играчи нам сада верују

Miloš Vazura Foto: Arhiva VN

SITUACIJA u klubu je daleko od sjajne, ali nova uprava Partizana ima snage da se izbori sa nagomilanim problemima. To je poruka generalnog direktora Miloša Vazure, koji je u razgovoru za "Novosti" sumirao tri meseca rada nove uprave.

- Istina je da smo zatekli situaciju za koju smo svi bili svesni da se ne može rešiti preko noći i da je za sve potrebno napraviti ne samo dobar biznis plan, već pre svega unutrašnju reviziju zatečenog stanja i potom pronaći pravo rešenje. Mi se ne bismo ni prihvatili svega da nismo od samog starta znali da to možemo. Kod svih članova UO na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem postoji ne samo velika želja za ostvarenjem ciljeva već i jasan plan. Svesni smo da jedino što nam u tom trenutku nije išlo naruku je vreme, jer nismo mogli ništa da uradimo za 24 časa jer niko od nas nema čaroban štapić.

I pored činjenice da je bilo određenih trzavica tokom zime Vazura tvrdi da je odnos sa strukom i ekipom na najvišem nivou.

- Svima u UO je na prvom mestu da Partizan dobro igra i da ove godine osvojimo titulu i pehar vratimo na police trofejne sale. Šef struke Marko Nikolić sa stručnim štabom i igrači znaju da imaju našu punu podršku. Na samom startu sezone smo razgovarali sa njima i predočili im čitavu situaciju iznevši naš plan isplate dugovanja. Plate su sada redovne, a momci su videli da sve što smo obećali i rekli da i ispunjavamo shodno tempu ipsplate koji je planiran.

KOŠARKAŠI NAŠA PORODICA POMOĆ KK Partizanu je naišla na pozitivan odjek među pristalicama crno-belih. - Možda bi neko rekao gasi požar u svojoj kući, pusti druge. Ali mi Partizan smatramo svojom porodicom, a kome ćete pomoći kada je teško ako ne najbližima. KK Partizan je mnogo učinio za našu košarku i svakog navijača kome je crno-beli grb u srcu - podvukao je Vazura.

Omladinska škola je dugi niz godina jedan od nosećih stubova kluba.

- Od izuzetne nam je važnosti da svi u omladinskoj školi budu zadovoljni i motivisani za dalji rad od trenera do najmlađih. Trenerima smo isplatili 70 posto dugovanja iz prethodnog perioda, što je od velike važnosti prikupljeni su svi papiri za izgradnju internata na SC Partizan Teleoptik. Ta deca su naše blago i mi želimo da u svakom trenutku vodimo računa o njima stvarajući im sigurnu bazu i pripremajući ih za šampionske ciljeve.

Poreske obaveze predstavljaju značajnu kočnicu za normalno funkcionisanje kluba.

- Plaćen je deo poreza prema državi kao i dugovanja prema JSD Partizan. Jedna od važnih stavki je i smanjivanje troškova iznajmljivanja stanova koja su s 200.000 evra sada pala na 40.000 evra. Sa druge strane, moram naglasiti da su sada plate redovne i da su tekuće obaveze kluba izmirene.

Generalno sponzorstvo potpisano sa Telekomom pre nekoliko dana značajno će pomoći da klub "prodiše".

- Ispunjen je još jedan deo obećanja koje je na promociji izrekao predsednik kluba Zoran Popović, ali to je i uspeh marketinškog tima koji je imao značajan doprinos u postizanju dogovora sa Telekomom. Ovim ugovorom ispunjeno je izborno obećanje dato u decembru prošle godine a plan je da se uveća sponzorski pul - zaključio je Vazura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dragan

21.03.2015. 21:58

A vi ste to resili svojim parama koje ste uneli u klub ili prodajom skuletica mars iz Partizana

observer

22.03.2015. 08:37

Prvo, to "sponzorstvo" od 700.000 godišnje je mizerija i ponižavajuće i sluzi samo da bi se opravdala državna akcija od 11 miliona evra za Zvezdinu licencu u narednih par dana...Drugo, kad ce vise taj izvestaj, koliko drugi duguju Partizanu, koji ste obećali još za 15. mart...nadam se da nemate nameru da taj novac preusmerite negde...u nečije džepove...u neku stranku.

stanodavac

22.03.2015. 09:27

A sto ovaj ne kaze da su otkazali sve stanove koje su iznajmljivali ali da su dugovi od 20 i vise meseci ostali neplaceni i da ljude teraju da se sude sa njima za njihove novce. Ovaj mladic sve lepo uvija a ruzne stvari ne pominje , red je da Partizan kao veliki klub plati svoje obaveze a ne da maltretira ljude saljuci ih da pravdu potraze na sudu.

doce

22.03.2015. 09:52

Drzavno preduzece sponzorise klub koji je u blokadi i poreski je duznik.Drzava sponzorise vrecu bez dna ili organizovanu kriminalnu grupu.

Ne zanosite se lažima

22.03.2015. 13:10

Ovom bucku, je (pored uspešnih studentskih seminara) jedina preporuka za mesto gen.dir. bila to što je rođeni burazer neke dobre ribe!