Trener fudbalera Jagodine Simo Krunić rekao je da nije mogao da odbije poziv bivšeg kluba, iako nije planirao da se vrati u domaći fudbal.

Krunić je Jagodinu vodio od 2011. do 2013. godine. Za to vreme Jagodinci su ostvarili najveće uspehe u istoriji kluba - osvojili su trofej Kupa Srbije i igrali kvalifikacije za Ligu Evrope.

- Obično svi kažu da se ne treba vraćati na mesto uspeha, ali kada je Jagodina u pitanju ja to ne gledam tako. Zavoleo sam ljude i ovaj grad, imam dosta prijatelja i Jagodina je nešto posebno za mene, jer sam ovde stekao afirmaciju. Moji planovi su bili vezani za inostranstvo, ali Jagodina je klub koji jednostavno nisam mogao da odbijem - rekao je Krunić na konferenciji za medije.

Krunić je na klupi Jagodine nasledio Mladena Dodića, koji je uprkos slabim rezultatima na početku sezone ostao u stručnom štabu.

- Zahvaljujem se Dodiću, on mi je prijatelj i dobar trener. Zajedno možemo da napravimo posao. Neću ništa da obećavam, sem da ćemo da radimo i borimo se. Daću sve od sebe i uneću u klub sve što znam. Trudiću se da igraju najbolji i tako ću sastavljati tim. Tražiću od fudbalera igru, zalaganje i profesionalan odnos - rekao je Krunić.

On je nakon odlaska iz Jagodine prošle sezone preuzeo kineski klub Dalijan.

- Kada sam otišao u Kini je bilo sedam naših trenera, sada je ostao samo jedan. Mislim da se u njihovim klubovima događaju neke nefudbalske stvari. Međutim, ja se nisam bavio time, razmišljao sam samo o fudbalu zbog koga sam došao u tu zemlju - dodao je on.

Predsednik kluba Goran Milanović otkrio je da se lako dogovorio Krunićem, koji je potpisao ugovor na godinu dana.

- Više je on doneo odluku nego ja. Krunić je najbolje rešenje za nas u ovoj situaciji. On je dve godine sa nama gradio lepu priču, te dve sezone su bile "šlag na torti" destegodišnjeg rada Jagodine i brendiranje kluba na domaćem i svetskom nivou - rekao je Milovanović.

On se zahvalio Dodiću na "kvalitetnom radu" i dodao da Jagodinci nisu mogli da podnesu ovako loš start sezone.

- Više od polovine kluba su igrači koje je Krunić trenirao. Mislim da će vreme učiniti svoje, da ponovo krenemo sa pobedama i ostvarimo zacrtani cilj za ovu sezonu, a to je vrh srpskog fudbala. To je bio osnovni razlog zbog koga smo se odlučili, teška srca, na smenu prethodnog trenera - objasnio je Milanović.