OSEĆANjE neizmerne sreće zbog osvajanja titule s Crvenom zvezdom kod Miloša Ninkovića brzo su smenili gorčina i razočaranje. Sve što se dešava s klubom koji voli, ali i u fudbalu uopšte, uticali su na to da lucidni vezista ozbiljno razmatra mogućnost dužeg odmora, pa čak i prevremenog okončanja karijere!

- Odmaram se već mesec dana i razmišljao sam o svemu. Imam uslove pod kojima bih negde otišao, ali to mogu da ispune eventualno klubovi iz Kine ili Emirata. Neću po svaku cenu da se vucaram po Evropi i maltretiram porodicu. Ako s istoka uskoro ne stigne ponuda, verovatno ću se odmoriti od fudbala kakav je danas, pun ličnih interesa i stvari koje mi se nimalo ne dopadaju. Ako i posle šest meseci ne bude ništa, vrlo je moguće i da stavim tačku na karijeru. Spreman sam na to - počinje Ninković oporu ispovest.

Miloš ne krije da bi ostao u Zvezdi da je mogla da igra u Evropi.

- Ma ostao bih U Zvezdi ceo život, ali u srpskom fudbalu ne mogu. Ne bi bilo fer prema bilo kome u klubu i prema samom sebi, da igram samo da bih bio tu. Ne bi bilo pošteno i da nekom mladom uzimam mesto, recimo Vukanu Savićeviću, koji će da izgara i od kojeg klub može da zaradi.

Nekadašnji reprezentativac kaže i da je prošle sezone imao borbu sa samim sobom kad se igra u gostima, „na lošim terenima na kojima iz tri puta ne možeš da primiš loptu“.

- Svi pričaju o renoviranju stadiona, o reflektorima, a niko ne misli na čemu se igra, zašto nam je fudbal takav i što ga niko ne gleda. Tonemo sve dublje, videli ste kako su prošli Vojvodina i Čukarički. U Evropi se ozbiljno ulaže, svi igraju, a mi i dalje živimo u iluziji da smo svetska sila. Imamo i problem suđenja, ovde je svaki kontakt faul, a u Evropi toga nema. Takođe, ovde niko ne pogleda sebe i ne zapita se da li je nešto pogrešno uradio, već se uvek za neuspehe okrivljuju drugi. Umorile su me i teorije zavere, priče da je sve namešteno. Kad se sve sabere, možda je bolje da budem kući sa suprugom i ćerkama, nego da opet prolazim sve to.

Muke u kojima je Zvezda takođe jako bole.

- Ovakvo stanje će trajati dok se javno ne bude reklo ko je i koliko uzimao. To se već zna, sve je u papirima, samo treba da se kaže. Neka pola tog novca vrate i klubu će biti bolje. Ali, verovatno nekome odgovara ovakvo stanje, pa se ne govori o tome, a Zvezdi je iz godine u godinu sve gore.

RIVALITET ZVEZDE I PARTIZANA BOLESTAN
MILOŠ Ninković se slaže da je rivalitet između Crvene zvezde i Partizana postao nezdrav...
- Pre bih rekao da je bolestan. Sećam se kako je bilo ranije, navijalo se i tada, ali sada je taj odnos užasan. Iz godine u godinu sve je gore. Mržnja je sve veća, a kvalitet fudbala sve slabiji. Među igračima je odnos korektan, ali na nivou klubova nije i to samo raspiruje mržnju među navijačima. O tome neko treba ozbiljno da povede računa.