Lazovićev Standardov, Zvezdi 1,5 milion evra

S. I.

06. 07. 2014. u 20:00

Darko sa porodicom pakuje kofere i ide u Belgiju na preglede, pa i zvanično potpisivanje ugovora, a klub sa “Marakane” zahvaljujući njemu zarađuje, bar nešto

DOK su igrači Crvene zvezde odrađivali prvi radni dan u Sloveniji, Darko Lazović je pakovao kofere, jer će uskoro sa porodicom da se preseli u Belgiju. Dogovor između crveno-belih i Standarda iz Liježa je postignut za sumu od 1,5 miliona evra obeštećenja (prenose Belgijanci), ostali su još neki detalji, pa odlazak na pregled i potpis višegodišnjeg ugovora.


Nažalost, teška finansijska situacija u Zvezdi, velika dugovanja, ali i eliminacija iz Evrope, uslovila su da reprezentativac za koga je Salcburg pre dve godine na sto stavljao četiri miliona evra, ode za realno mizernu sumu. Zvezda će samo pokriti deo duga i ništa više od toga, ali bolje išta nego ništa. Da su ovako razmišljali prethodne dve godine, sigurno sa „Marakane“ bez dinara nadoknade ne bi otišlo više od tridesetak igrača. Lazovićev odlazak samo je upotpunio egzodus šampionskog tima. Iz startne postave otišli su: Bajković, Kelhar, Pečnik, Ninković, Mrđa, tu možemo da uvrstimo i Kasalicu. Na tom putu je i Abiola Dauda, iako se nalazi sa ekipom na pripremama. Nigerijac će već naći dobar klub iz inostranstva.


Golman Damir Kahriman se priključio pripremama tima u Sloveniji i on je četvrti novajlija posle Đorđa Despotovića, Nenada Gavrića i Predraga Đorđevića. Crveno-beli moraju da ojačaju odbranu, čeka se i dalje razrešenje sa Aleksandrom Lukovićem, mada je verovatnije da Pavićeviću društvo pravi Bogdan Planić iz OFK Beograda. Omladinski reprezentativac Vojvodine Srđan Babić je takođe na meti šampiona, ali je to za praznu kasu u LJutice Bogdana gotovo nemoguća misija.

TERENI PERFEKTNI

HOTEL termama Čatež je poznat većini igrača Crvene zvezde, ali ono što je sve obradovalo je kvalitet terena u Brežicama.

- Teren je perfektan, što daje elan za rad. Uslovi su odlični, nema problema sa povređenim igračima - kratko je saopštio portparol Zvezde Marko Nikolovski.

Zvezda će sutra na megdan Slovenj Gradecu, a u subotu 12. jula rival će biti Krka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Srdj

07.07.2014. 00:55

Da, transfer je 1.5 miliona. Ali, Zvezdi pripada milion, petsto hiljada ide menadzeru.