DA uvek od goreg ima gore, uverio se danas Abiola Dauda, kada ga je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" privela policija! Neprijatnost se napadaču Crvene zvezde dogodila na pasoškoj kontroli, kada su službenici MUP Srbije ustanovili da on u pasošu nema važeću boravišnu vizu za našu zemlju!


Još jedan u nizu užasnih propusta Zvezdinih administrativaca, koji zimus pred pripreme na sličan način nisu sredili šengenske vize Ifeaniju Onjilu i Migelu Arauhu, doveo je do višečasovnog zadržavanja Nigerijca sa švedskim državljanstvom, koji je s prijateljem krenuo na kratak odmor u Budvu.

- Daudi je istekla viza za boravak u Srbiji, o čemu nadležni u klubu nisu vodili računa i on je privremeno zadržan. Pošto je platio kaznu, dozvoljeno mu je da napusti zemlju, a dok se ne bude vratio, dozvola će biti regulisana kako bi ponovo mogao da uđe u Srbiju - potvrdio je Milan Bogdanović, jedan od Daudinih zastupnika.

Drugi strelac Zvezde u minuloj sezoni trebalo bi da se vrati u Beograd do petka, za kada je zakazano okupljanje ekipe, ali on više neće nositi crveno-beli dres. Dauda je, kako saznajemo, definitivno rešio da napusti klub i o tome je na sastanku u subotu obavestio potpredsednika Slavišu Kokezu i v. d. generalnog sekretara Zvezdana Terzića.

Još jedna neprijatnost koju je doživeo od dolaska na "Marakanu" nema uticaja na njegovu odluku, jer je još ranije prelomio da ne ostaje, iako u klubu žele da on igra bar još šest meseci. Dauda zasad ne razmišlja o podnošenju tužbe, iako zbog dugovanja za to postoje svi uslovi, već je za miran i korektan rastanak sa Zvezdom u čijem dresu je osvojio prvu šampionsku titulu, po čemu bi i voleo da upamti svojih turbulentnih 17 meseci u Srbiji.