Dostanić: Da se više ne priča da sam Kratko Ostanić

D. S. L. - J. Jovanović

15. 04. 2014. u 10:21

Trošenje živaca, fizička iscrpljenost, najteža sezona u karijeri, ali, isplatilo se, sve se isplatilo, ponosan sam! - ističe Ratko za „Sport”

I bi po narodnoj: „kako radiš, tako ti se i vraća!” Ratku Dostaniću se vratilo, Verija je u poslednjem, 34. kolu, pobedom (1:0, strelac Vergonis u 78. minutu) nad Asterasom, izborila opstanak u grčkom elitnom društvu (iz lige su ispali Aris i Smirnis, dok će Ksanti Škoda da potraži spas u baražu).


- Da se više ne priča i ne piše da sam Kratko Ostanić. - nasmejao se srpski stručnjak na početku razgovora za „Sport”.


Uz mnogo muke do nauke?


- Trošenje živaca, fizička iscrpljenost, najteža sezona u karijeri, neverovatan pritisak, ali, isplatilo se, sve se isplatilo.


Kad ste jesenas, u 13. rundi, preuzeli kormilo, Verija je, sa sedam bodova u kontu, bila već prežaljena?


- Pa ipak je sad na belom konju!


Vama kapa dole, osvojili ste 31 bod na 22 meča, što izaziva divljenje i grčkih fudbalskih komentatora?


- Uspeh koji niko ne može i ne želi da ospori i umanji, uspeh, koji se, naravno, iz sve snage, veliča. Ponosan sam zbog toga, znam da sam, sa svojim saradnicima, uradio veliku stvar za Veriju, za njene navijače...

 

ODREĐIVANJE PUTNIKA ZA BARAŽ Kako je „određen” putnik u baraž? Pošto su Verija, Ksanti Škoda i Platanijas imali isti broj bodova (38), gledao se njihov međusobni skor. Platanijas je u tom trouglu najbolji (osam bodova), iza je Verija (pet), pa Ksanti Škoda (tri).

 

Signal da predsednik Armanitidis, vlasnik supermarketa širom Grčke, brzo reaguje i ponudi novi ugovor, na takav razvoj događaja upućuju i tamošnji mediji?


- Ovde mi je super, ljudi me vole, cene i poštuju, Verija je moja druga kuća, zato su realni izgledi da produžim saradnju, no, ostavimo vremenu da sudi. Najpre da čujemo šta će da ponudi gospodin Armanitidis.


Ovo je vreme slavlja?


- Centralna proslava organizovana je na trgu, sumnjam da je iko spavao u noći trijumfa, grad je i dalje na nogama, automobilske sirene odjekuju, pesma i igra na sve strane... Zasluženo!


Zlatnim slovima biće upisan i Vergonis, koji je preksinoć postigao gol odluke?


- A, kad sam došao u klub, Vergonis je bio 28. igrač?! I on, i Pavlidis, takođe nekad zaboravljen, odigrali su poslednjih deset utakmica za najvišu ocenu, u tom periodu zabeležili smo pet pobeda, četiri remija i poraz. Gotovo nestvarno za ekipu koja ne pripada gornjem domu!


Oborili ste rekord u dužini trajanja na klupi Verije?


- O tome mi je pričao i moj asistent Miloje Petković, bivši fudbaler Vojvodine i Proletera, koji je godinama nosio i Verijin dres. Da, oborio sam rekord, ali ne proteklog vikenda, već tri nedelje ranije. Dakle, pre mene najviše se održao Grk Kalaisidis, koji je 19 puta predvodio Veriju.


„Sport” se čuo i sa Petkovićem, koji reče da navijači Verije planiraju da posete gazdu Armanitidisa, kako bi ga izmolili da vam prezentira značajno bolje finansijske uslove, za njih postojite samo vi i niko više?


- Hvala i njima na bezrezervnoj podršci, hvala svim igračima i svim klupskim strukturama. Zajedno smo pobedili! - zaključio je trener Ratko Dostanić.

 

GAZDA SMIRNISA U PENZIJI

Smirnis se oprostio od društva najboljih grčkih klubova, a njegov gazda, milioner, brodovlasnik Leonidas Velis diže ruke od najvažnije sporedne stvari. Velis je, nezadovoljan stanjem u tamošnjem fudbalu, najavio, pre mesec i po, odluku o povlačenju. Stalo mu je, ipak, bilo da klub sačuva elitni status i potom ga preda drugome, ali... Uzalud i pola miliona evra potrošenih na pojačanja u zimskom prelaznom roku, uzalud sve kad je odlučivalo poslednje kolo u kojem se Smirnis namerio na šampionski Olimpijakos. A, što se obaveza prema igračima tiče, Velis je obećao da će svi biti ispoštovani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nećete da me prevarite

15.04.2014. 13:06

Hahaha ...zahvali se braći iz Pireja zašto ti nije ostao nadimak u ove sezone

Mister Berns

15.04.2014. 14:32

Kratko Ostanić zvani "5. hiljada". Čestitke na nezapamćenom uspehu o kome će se tek pričati i ispredati priče, snažnije nego sve one iz grčke mitologije, zajedno. Osvoji ti i titulu u Grčkoj (kad bi se gađali švacarskim tramvajima koji će u Beograd da stignu, nažalost, tek pred kraj sledeće godine), radi šta hoćeš, samo, što dalje od Crvene zvezde, k'o 'leba te MOLIM :)