Šćepović četiri godine u Sportingu, Partizanu milion evra!

DSL - Z. I.

07. 02. 2014. u 10:40

Srpski napadač je je dogovorio saradlju sa španskim drugoligašem, a otkupna klauzula iznosi čak 25 miliona evra. Prezadovoljan sam- ističe Stefan

Nije Sporting dozvolio da Stefan Šćepović ode tek tako, posle polusezone za pamćenje. Nije se ni napadaču žurilo iz Hihona, jer tamo ima sve: status idola navijača, utakmice u nogama, golove na kontu, koji ga u budućnosti preporučuju i za veće izazove. Epilog svega je četvorogodišnji ugovor srpskom reprezentativcu, već potpisan na hartiji, a juče i proslavljen u jednom od restorana. Treba i napomenuti da je klub u ugovor uvrstio otkupnu klauzulu koja iznosi čak 25 miliona evra za sve koji budu želeli da angažuju Šćepovića pre isteka saradnje!

Iako se spekuliše da Partizan od ovoga neće imati vajde, to nije istina. Klubovi su postigli sporazum još prilikom odlaska napadača u Španiju, da, ako sve krene kako valja, crno-belima pripadne milion evra, u koje će biti uključena i provizija menadžerskoj agenciji koja zastupa Šćepovića. Dogovor je bio planiran za naredno leto, ali je Sporting već sada hteo da se obezbedi i zadrži najjačeg aduta na putu povratka u Primeru.

- Prezadovoljan sam - potvrđuje Stefan za „Sport”. - I, nisam jedini, Sporting je obezbedio novu saradnju sa Kasesom i Lorom, pa smo nas trojica organizovali ručak za celu ekipu i stručni štab. Red je da se časti.

Bilo je tokom zime još nekoliko ponuda španskih klubova, ali ste rešili da ostanete u Hihonu. Zašto?

- Smatrao sam da je rano za promenu sredine, posle samo nekoliko meseci, uz to sve teče kao u bajci. Sjajno sam prihvaćen u klubu, prijaju mi grad, ljudi, ideja čelnika. Sve je podređeno povratku u Primeru i svi funkcionišemo kao porodica. Bilo je interesovanja, ne krijem, ali bih onda ponovo morao od nule. Lepo mi je u Sportingu, nije bilo razloga ni da razmišljam o promeni kluba.

Otkupna klauzula je velikih 25 miliona evra. Postoji li mogućnost da neko isplati pomenuti novac i „oslobodi” vas na leto?

- Floskula da u fudbalu nikada ništa ne može da se tvrdi sa sigurnošću je potvrđena bezbroj puta. Ukoliko se tokom letnjeg prelaznog roka pojavi ponuda, koja će zadovoljiti Sporting i mene - sve je moguće. Klub će svakako gledati da zaradi na meni u dogledno vreme, ali je u ovom trenutku najbitniji cilj - povratak u Primeru. Voleo bih da to ostvarimo, pa posle šta bude - zaključuje Stefan Šćepović.

DERBI ZA PRIMERU
Narednog vikenda Sporting gostuje jednom od takmaca za povratak u Primeru - Deportivu. Navijače već trese euforija, o čemu svedoči i Šćepović:
- Pričao sam sa predsednikom kluba pre dva dana i rekao mi je da je čak 5.000 naših navijača kupilo ulaznice i da će nas bodriti u La Korunji, koja je udaljena od Hihona 300 kilometara. Biće to sjajan meč, nadamo se uspehu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

jn

07.02.2014. 11:15

gani el vidite kako se prodaje a vi coveka zajebavali,nije vam to covic guru vracka pa da se povredjuju kao kosarkasi partizana

ercov

07.02.2014. 11:28

Svi klubovi koji su doveli igrace iz Partizana su zaradili na njima samo je Partizan izgubio na njima.Ako napravite razliku u ceni prodaje iz Partizana i trenutnu ceni u drugim klubova cifra dostize neverovatnih 100 miliona eura !

Ni evra Partizanu

07.02.2014. 16:12

Partizan nije dobio ni evra od ovog transfera posto je Sporting otkupio ugovor od LIAN Sports-a koji su bili vlasnici njegovih ekonomskih prava. Partizan je samo imao pravo za registraciju igraca. A Sporting, posto nisu imali novca da ga otkupe sami, morali su da dobiju pomoc od razliciti investitora. Sve pisu u jucerasnom El Comercio.