Fudbaleri Donjeg Srema završili su zimski raspust. Izvršena je prozivka, a po starom dobrom običaju u igračkom kadru mnogo novina. Pojačanja su, za sada: Dragan Starčević (Radnički Stobeks, Loznica), Miloš Mijić (Domžale), Đorđe Crnomarković (Šumadija, Jagnjilo), Mladen Veselinović (Napredak), Nikola Radojčić (Mladost L) i Neđo Šuka (Sutjeska, Foča). Sa pozajmica su se vratili: Matija Šegavac (Cement, Beočin), Uroš Košutić i Ivan Šubert (Zemun). Zbog boljih finansijskih uslova, u Voždovac je otišao Aleksandar Vasiljević a Aškovski se sa pozajmice vratio u Partizan

- Do odlaska u Antaliju, 2. februara, očekuju nas tri kontrolne utakmice - istakao je Milan Aleksić, potpredsednik kluba. - Već je izvesno da ćemo igrati protiv Inđije i Politehnike u Temišvaru, a trebalo bi da se potvrdi i meč sa BSK iz Borče. U ovom trenutku dogorene su i tri utakmice koje ćemo odigrati u Antaliji, gde će nam rivali biti prvoligaši iz Rumunije Metan Gas i Univerzitatea, kao i kineski Gvanžu. Planirana su još dva meča u Turskoj. Generalka pred nastavak sezone trebalo bi da bude protiv Doline iz Padine.

Opšte je uverenje da će nastavak sezone biti vrlo zanivljiv, pre svega i neizvestan.

- Biće vrlo teško jer je više od pola lige u nekoliko bodova razlike - istakao je trener Vlado Čapljić. - Već sam rekao igračima da moramo maksimalno da budemo spremni i što pre na proleće izaći iz opasne zone. Kvaliteta za to imamo. Nadam se da će novi igrači svojom dotatnom enerijom dati doprinos. Svakako nije u ovom trenutku prijatno gledati tabelu. Mi moramo ići utakmicu po utakmicu i sakupljati bodove, a na kraju ćemo videti koliko smo bili uspešni.

U prvom delu sezone mnogo se očekivalo od Ognjana Damnjanovića.