OFK Beograd: Hoćemo kup posle 48 godina

S. ILIJOSKI

10. 01. 2014. u 18:37

ОФК Београд: Хоћемо куп после 48 година
„Romantičari” sa Karaburme započeli pripreme sa starim snagama i jasno izraženim ciljem. Predsednik Terzić obećao isplatu zaostalih plata

TROFEJ Kupa Srbije je opsesija i jedini cilj sa kojim je OFK Beograd započeo pripreme za prolećni deo sezone. Polufinalni mečevi sa Jagodinom, a zatim i trijumf u velikom finalu 7. maja. prioritet je i teško breme sa kojim se nose svi na Karaburmi. Od predsednika Zvezdana Terzića, preko novog trenera Milana Milanovića, do mladih igrača kojih je na prvoj prozivci bilo 27.

- Cilj je jasan: vraćanje među četiri najbolje ekipe u prvenstvu i osvajanje Kupa posle 48 godina! Imate kvalitet, mi verujemo da možete da ga ostvarite. Već sutra se selite na mini-pripreme u Kanjižu i kao što smo obećali, tokom nedelje ćemo vam isplatiti zaostale plate - obradovao je sve u klubu predsednik Zvezdan Terzić.

Adžić i Ivanović su bili odsutni sa prve prozivke, Saša Zdjelar se nije skidao jer je imao temperaturu, dok je ostalim momcima koji su izneli teret jesenjeg dela prvenstva, osmeh na lice izmamio dolazak Dragana Bogavca. Iskusni špic se oporavlja od druge operacije Ahilove tetive, a ni optimizam ga ne napušta, očekuje da se vrati na teren možda baš u finalu Kupa. Na prozivci nije bilo pojačanja, ali niko nije ni napustio „plave“.

- Poslednji put je OFK igrao u finalu kad ga je Krčmarević vodio 2006. godine. Nama je prevashodno najvažnije da u dvomeču eliminišemo Jagodinu, a onda je u finalu sve otvoreno. Cilj je kup i afirmacija mladih igrača. Neke sam već trenirao, ostale ću da upoznam kroz rad u narednom periodu. Njihov potencijal je izazov i za mene kao trenera, jer imam obavezu da ih napravim još boljima - istakao je trener Milanović.

Prvi trening nije mogao bolje da počne, nego sa pesmom grupe navijača i malom bakljadom kao uvertirom za velika očekivanja u prolećnom delu.

KANJIŽA PA BELEKPRVI deo priprema od nedelje do 20. januara, OFK Beograd će obaviti u Kanjiži, zatim slede tri meča sa Dolinom (21), Inđijom (25) i Sinđelićem (28). Ekipa se 30. januara na dve nedelje seli u Belek (Antalija) gde će odigrati četiri meča sa: Kubanom (3.02), Jablonecom (6), Volinom (9) i Šerifom (12).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije