Biševac hoće u Zvezdu!

B. CVETOJEVIĆ

19. 12. 2013. u 21:04

Milan je veliki zvezdaš, i to nikada nije krio. Mi želimo da dođe i, ukoliko bude postigao dogovor o povoljnom raskidu ugovora s Lionom dobićemo veliko pojačanje, potvrdio je Zoran Stojadinović

PosleAleksandra Lukovića, na spisak Zvezdinih želja upisan je i podvučen crvenim flomasterom Milan Biševac. Prvi kontakti sa reprezentativnim štoperom, kao i njegovim klubom Olimpikom iz Liona su ostvareni, a realizacija njegovog transfera zavisi isključivo od budućih razgovora Biševca s čelnicima francuskog prvoligaša. Igrač koji je pre sedam godina otišao s „Marakane“, prethodnih dana je u razgovorima s predsednikom Džajićem i sportskim direktorom Stojadinovićem vrlo jasno izrazio želju da se vrati u Zvezdu.

- Tačno je da smo razgovarali s Biševcem i on želi da dođe u Crvenu zvezdu. Milan je veliki zvezdaš, i to nikada nije krio, kao ni nameru da se posle uspešne karijere u inostranstvu vrati na „Marakanu“. Mi želimo da dođe i, ukoliko bude postigao dogovor o povoljnom raskidu ugovora s Lionom, Zvezda će dobiti veliko pojačanje - potvrdio je Zoran Stojadinović, sportski direktor kluba iz Ljutice Bogdana, koji je ostvario i kontakt s ljudima iz Olimpika.

Sve je krenulo upravo od želje Biševca da ponovo obuče crveno-beli dres, a povoljan momenat za to stvorila je aktuelna finansijska situacija u Lionu, kao i novi poreski zakoni u Francuskoj. Naime, srpski štoper ima izuzetno velika primanja i ugovor do juna 2016, a Olimpik trenutno ima ogromna ulaganja u izgradnju novog stadiona, što je prioritet kluba u narednom periodu.

Čelnici Liona investiraju u supermoderni „Stad Lumijer“ i takmičarski uspesi privremeno su u drugom planu, pa je doneta i odluka da se značajno skreše budžet za prvi tim. Biševac je u grupi igrača s najvećim platama, a kada se zna da na zarade veće od milion evra godišnje klubovi u Francuskoj sada moraju da plate porez od čak 75 odsto, jasno je da bi 30-godišnji defanzivac skupo koštao Lion u naredne dve i po godine.

Stoga se i pojavila mogućnost sporazumnog raskida, prema kojoj bi Olimpik isplatio igraču određeni deo novca, a Biševac bi se ostatka odrekao zarad „čistih papira“. Francuzi bi tako utrošili daleko manje, a srpski reprezentativac bi i zaradio i dobio mogućnost da dođe u Zvezdu.

Kako saznajemo, finansijski dogovor crveno-belih i Biševca ne bi trebalo da bude problem, jer je on dobro upućen u tešku situaciju u klubu i izrazio je spremnost da igra za višestruko manju platu. Sada sve zavisi od spremnosti uprave Liona da se nagodi s defanzivcem koji je pre godinu i po došao iz Pari Sen Žermena, odigrao 54 meča i postigao jedan gol.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije