Dejan Dražić, srpski El Šaravi

S. ILIJOSKI

18. 11. 2013. u 08:55

Nisam potpisao za Rubin, jer sam bio maloletan, a kako hisam hteo tamo samo da sedim i čekam, vratio sam se u Srbiju - kaže 18-godišnja nova zvezda OFK Beograda

ZVEZDA je rođena. Ne prekjuče, već pre 18 godina u Somboru. Turbo brzina, odlična tehnika, driblinzi, osećaj za gol, ali i igru i asistencije upakovani su u budućeg superstara OFK Beograda Dejana Dražića.

Davno zaboravljeni "lažaci" Šekularca, Džajića, Čave Dimitrijevića u duelu sa Jagodinom prezentovao je tek punoletni Deki ili El Šaravi sa Karaburme, kako su ga zbog frizure, ali bogami i igre, prozvali navijači "romantičara".

A, oni nisu ništa novo, jer je sve to Dražić od petlića do omladinaca prikazivao u Partizanu i Teleoptiku. Razlozi kako i zašto su ga prošle zime olako pustili iz Humske da ode u Rubin, Dejanu nisu jasni, ali ga i ne opterećuju.

- Nisam potpisao za Rubin, jer sam bio maloletan, a kako hisam hteo tamo samo da sedim i čekam, vratio sam se u Srbiju, u OFK Beograd. Procenio sam da ću na Karaburmi najpre dobiti pravu šansu i nisam se prevario. Može da se ispostavi da je ovo potez karijere, jer sam posle nekoliko mečeva u omladincima zaigrao za prvi tim, a prvi put sam pozvan da igram i za selekciju Srbije - ponosno priča Dražić, koji je za poslednje dve sezone na 48 mečeva postigao 45 golova, a za prvi tim "romantičara" debitovao u Humskoj.

Dejan je još jedan primer da treneri u Srbiji često nemaju sluha za maštovite igrače koji izlaze iz klišea, vole da driblaju, da proture kroz noge, odigraju petom...

- Nikad nisam imao uzora, driblinzi i ta maštovitost posledica su malog fudbala. Gledam svetske majstore, ali driblam po osećaju, hladnokrvan sam pred golom, samouveren i nepredvidiv.

Njemu nisu strani golovi iz "slobodnjaka", podjednako voli da asistira, a posebno je oduševljen što je prvi put u karijeri bio pozvan u neku selekciju.

- I taj san mi se ispunio, ponosan sam što sam obukao dres omladinske selekcije. Još gol da stigne i biće sve kao iz bajke - ističe brzonogi napadač, jedan od četvorice omladinskih reprezentativaca sa Karaburme.

Gde su bili selektori do sada? Zar u vremenu kad smo bili deficitarni sa brzim napadačima nije bilo mesta za ovakvog vragolana i strelca?

SVE OBORIO S NOGUDIREKTOR omladinske škole OFK Beograda Branko Vukašinović dobro je znao koga je doveo.
- Iskoristili smo priliku, pružili smo mu ruku jer smo znali kakav je talenat. Posle nekoliko mečeva u omladincima gde je na svakoj bio strelac i asistent, nije bilo dileme za trenera Krmpotića da ga priključi prvom timu. Ostalo je "istorija", sve nas je oborio s nogu - ne krije Vukašinović.

LIČNA KARTARođen: 26. 09. 1995. u Somboru
Visina: 175 cm
Težina: 68 kg
Karijera: Partizan (mlađ. kateg), Teleoptik (2010-12), OFK Beograd (2013-).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije