Delije osnovale Fondaciju za pomoć srpskom narodu i svetinjama

Novosti online

04. 11. 2013. u 17:17

Prvi projekat koji će se realizovati jeste obnova manastira Devine Vode na Kosmetu za šta je potrebno 500 evra

Navijači Crvene zvezde osnovali su Fondaciju za pomoć srpskom narodu i svetinjama. Na večitom derbiju, na severnoj tribini “Marakane” svakom pojedincu podeljen je letak sa obaveštenjem o novoj humanitarnoj akciji Delija. Tekst sa letka prenosimo u celosti.

- Delije, svi znamo da je pojam srpstva neraskidivo vezan za Crvenu zvezdu od njenog osnivanja, kao i za njene navijače od prvih simpatizera do pravih organizovanih navijača. Delije nikada nisu žalile sebe u borbi za svoju otadžbinu, na frontu, na ulici, u humanitarnim akcijama. Svi znamo koliko smo akcija pomoći našem narodu pokrenuli i realizovali prethodnih deceniju i po. Kako bi se nastavilo u tom duhu, još jače i još posvećenije, Delije osnivaju Fondaciju, uz koju će pomoć našem narodu i svetinjama na Kosovu i Metohiji (i drugde) biti aktivnija i veća. Važno je da svako od nas prepozna potrebu da kao i do sada uzme učešća u svakoj od akcija koje budu pokrenute. Fondacija Delije će biti način da Delije kao grupa ostave još veći trag u slavnoj istoriji svoga roda. Kako radili, tako nam Bog pomogao!

Više informacija o Fondaciji, projektima, načinu i računima na koje možete uplatiti novac, kao i prikupljenim sredstvima, možete pronaći na sajtu www.fondacijadelije.org

Prvi projekat koji će se realizovati kroz Fondaciju jeste obnova manastira Devine Vode na Kosmetu, koji se nalazi na putu Zvečan - Zubin Potok, i za njegov završetak je potrebno sakupiti 500 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Demagogija

04.11.2013. 18:02

Sa jedne strane,trgovina narkoticima,ubijanje mladih i prizivanje nasilja a sa druge pozivanje na pravoslavlje humanost...kakav apsurd i nacin da se opere realnost!

SRB-IN

04.11.2013. 18:13

srpskoj djeci razbijaju glave a neke i ubijaju...a ovamo kao fol dobrotvori...licemjeri...

Zoran

05.11.2013. 00:30

@SRB-IN - Stvarno, sta mi rece. Tuzni ste vi svi takozvani Partizani posto ste konacno shvatili da su vas braca ostavila pa vise ne znate ni kud ce te ni sta ce te. Tesko je biti svoj sa tudjim u srcu.

radojko

04.11.2013. 20:56

Ja sam Zvezdas i zaista volim Zvezdu ali dajte razmislite kad objavite ove pateticne izjave.Pojam srpstva neraskidivo vezan za Crvenu Zvezdu jos od osnivanja???Da li da podsetim kad se Crvena Zvezda osnovala.I ciji simbol i sada nosi.To sto je Arkan malo nasminkao i posrbio Zvedu u Delije nista ne znaci.A uostalom ovo saopstenje nije za gradjane vec za navijace one koje pevaju kako im se naredi.

A

05.11.2013. 05:05

@radojko - pametan si radujko ko vran konj, bili smo Srpski tim i pre Arkana zato razmisli dobro pre nego napises nesto tad ces shvatiti da ne moras uvek biti prvi s komentom...

saša

05.11.2013. 06:58

Ne treba fond. Dovoljno bi bilo da ne prave gluposti koje Zvezda plaća. Te pare bi sasvim bile dovoljne za sve. Pretpostavljam da će fondom rukovoditi prepoštene, obrazovane, moralne....vođe navijača. Hah

БГД - 011

05.11.2013. 14:04

О томе колико је "појам српства нераскидиво везан за Црвену звезду" (као уосталом и за другог Брозовог југослАвенског близанца) најбоље и најсликовитије говоре њено име, грб и подаци ко ју је и када основао.