Mladi golmani fudbalske reprezentacije Srbije Branimir Aleksić i Predrag Rajković izjavili su danas da potpuno spremno dočekuju prijateljski meč sa Kolumbijom i da se ne plaše duela sa jednim od najboljih napadača sveta, Radamelom Falkaom.


- Presrećan sam što sam dobio priliku, pre nekoliko dana sam dobio poziv. Nadam se da ću dobiti šansu i ostaviti pozitivan utisak. Rival je veoma jak i ima jednog od najboljih napadača na svetu, Falkaa. Potpuno sam spreman da nastavim sa partijama sa EP za omladince iz Litvanije. Život mi se nakon toga potpuno promenio - rekao je Rajković Tanjugu uoči odlaska u Barselonu na prijateljski meč sa Kolumbijom.


Rajković je debitant u seniorskoj reprezentaciji, a nedavno je sa omladincima Srbije osvojio titulu evropskog šampiona.


Duel sa Kolumbijcima spremno dočekuje u njegov nešto iskusniji kolega Branimir Aleksić.


- Radujem se utakmici sa tako kvalitetnim rivalom, to je najbolja provera za meč sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Falkao je jedan od najboljih napadača na svetu, ali uveren sam da naša odbrana ima kvalitet da ga zaustavi - kazao je Aleksić Tanjugu.


Na pitanje da li ostaje u subotičkom Spartaku, reprezentativac Srbije je rekao:


- Ostajem, branio sam u prvom kolu. Potpuno sam skoncentrisan na obaveze u klubu i reprezentaciji - zaključio je Aleksić.


Prijateljska fudbalska utakmica između Srbije I Kolumbije igra se u sredu od 20 sati u Barseloni.