Grojter Firt: Mudrinski je naš!

V. N.

09. 07. 2013. u 16:19

Potrošili smo mnogo vremena kako bismo pronašli pravog napadača. Drago nam je što smo realizovali ovaj transfer - rekao je predsednik nemačkog drugoligaša Hak

IZ Superlige u Cvajtu. Nije se nadao tome Ognjen Mudrinski, koji se prethodnih nedelja borio za mesto u napadu Zvezde. Konkurenti mu više neće biti Dauda, Mihajlović i Đorđević, već Nikola Đurđić iz Grojter Firta.

Mladi centarfor prošao je danas lekarske preglede i potpisao trogodišnji ugovor sa nemačkih drugoligašem, a zadužio je dres sa brojem devet.

- Život mi se promenio za samo 24 sata. Imao sam malo vremena da se pozdravim sa svim igračima i krenem na lekarske preglede u novom klubu - istakao je Mudrinski. - Žao mi što napuštam Zvezdu, pamtiću samo najlepše trenutke. Bilo ih je mnogo, iako nismo osvojili titulu. Nikada neću zaboraviti huk "delija" kada sam postigao het-trik na "Marakani".

Manje od godinu dana je trajala njegova epizoda u crveno-belom dresu. Prva polusezona kod Aleksandra Jankovića je bila više nego uspešna, dok je kod Sa Pinta izgubio mesto u timu.

- Posebnu zahvanost dugujem Jankoviću, koji mi je ukazao šansu. U drugom delu sezone sam se nadao da ću igrati, ali nisam dobio priliku. Nastavljam dalje, okrećem se novim izazovima. Daću sve od sebe da pomognem Grojteru da se vrati u Bundesligu - poručio je Mudrinski.

Mudrinski je prošlu sezonu počeo u Jagodini, ali je krajem avgusta 2011. prešao u Crvenu zvezdu, u čijem dresu je odigrao 23 utakmice i postigao 12 golova.

- Potrošili smo mnogo vremena kako bismo pronašli pravog napadača za naš klub. Uspeli smo u tome, Ognjen je novi igrač Grojter Firta. Drago nam je što smo realizovali ovaj transfer - rekao je predsednik kluba Helmut Hak.

U dresu mlade reprezentacije Srbije Mudrinski je odigrao šest utakmica i postigao tri gola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije