TEŠKO je, u situaciji u kojoj smo se našli, razmišljati i o sportskim aktivnostima, ali nas na to obavezuje upravo odgovornost prema našem dosadašnjem predsedniku. Ono što je u ovom trenutku izvesno jeste da će novi trener Marko Nikolić prozivku ekipe izvršiti u ponedeljak u 11 časova u Veterniku i da ćemo, dva dana kasnije, otići na visinske pripreme na Zlatibor.

Ovo, za “Novosti”, kaže Saša Drakulić, novi sportski direktor Vojvodine, imenovan na tu funciju samo nekoliko dana pre smrti predsednika Ratka Butorovića.

Iako im odmor još traje, svi prvotimci su, upravo zbog toga, već stigli u Novi Sad. Odmah po završetku prethodne sezone, većina je dobila zeleno svetlo za odlazak iz kluba, a najaktuelniji je bio transfer napadača Abubakara Oumarua u Kinu.

PODRŠKA BRKIĆA DOGAĐAJE u Novom Sadu budno prati dojučerašnji golman Vojvodine, a sada “jedinica” Udinezea Brkić.
- Znam da igračima neće biti lako da na svojim plećima iznesu visoke ambicije preminulog predsednika - kaže Brkić. - Ali, ja verujem da će uprkos teškoćama na koje će možda nailaziti zbog novonastale situacije, uspeti da dokažu svoj kvalitet i da će koračati putem uspeha.

- Sve to je još otvoreno, ali ništa detaljnije ne mogu da vam kažem, jer je pregovore vodio pokojni predsednik Butorović i naša saznanja o tome su samo fragmentarna - kaže Drakulić. - Očekujem da o svemu tome u klubu detaljno razgovaramo već sutra i prekosutra.

A kada je o igračkom kadru reč, u ovom trenutku je jedino izvesno da napadač Aleksandar Katai više nije član “lala”. U prošloj sezoni on je za matični klub iz kojeg je, pre dve godine otišao u Olimpijakos, nastupao kao pozajmljen igrač. Pozajmica je istekla i Katai se vratio u Grčku.

Toliko o dolascima i odlascima u ovom trenutku. Pre toga, “lale” će morati da reše i pitanje ko će naslediti Butorovića na mestu prvog čoveka i kako će klub dalje funkcionisati. Niko nema iluzija da će to biti lako, a u javnosti se, zasad, najčešće pominje da bi to mogao da bude njegov stariji sin Balša. Za to, međutim, nema nikakvih potvrda.

Ono što je izvesno jeste da će novi trener Marko Nikolić, sa kojim je dogovor, inače, postignut dan uoči Butorovićeve smrti, zvanično biti promovisan u petak u 11 časova, u FC “Vujadin Boškov” u Veterniku.