Odloženo suđenje mladim fudbalerima, Englezi kasno dobili poziv

S. BABOVIĆ

19. 03. 2013. u 18:55

Одложено суђење младим фудбалерима, Енглези касно добили позив
Glavni pretres je odloženo za 27. jun pošto se oštećeni engleski nisu pojavili da svedoče
KRUŠEVAC - Glavni pretres na suđenju mladim fudbalskim reprezentativcima Srbije i njihovom kondicionom treneru, koji pred Višim sudom odgovaraju za krivično delo nasilje na sportskim priredbama ili javnom skupu, odloženo je za 27. jun, s obzirom na to da se oštećeni, engleski igrači Deni Rouz, Krejs Doson, Tomas Ins, Tomas Li, Stiven Kouker, Martin Tomas i Stiven Vigli, u utorak nisu pojavili da svedoče.

Incident na utakmici između mladih selekcija Srbije i Engleske, 16. oktobra prošle godine na stadionu „Mladost“ u Kruševcu, i dalje izaziva pažnju javnosti, a iz Ministarstva pravde je u međuvremenu pristigao dopis u kojem se navodi da se oštećeni nisu pojavili jer je rok za dostavu poziva bio prekratak, pa će im ponovo biti poslat diplomatskim putem.

Branioci srpskih fudbalera Ognjena Mudrinskog i Aleksandra Kirovskog, koji su se pojavili na suđenju, zatražili su da se za glavni pretres obezbedi izveštaj u vezi sa krivičnim gonjenjem trojice engleskih reprezentativaca, čiji je slučaj ustupljen engleskom pravosuđu. Reč je o Tomasu Liju, Stivenu Vigliju i Stivenu Koukeru.

Ali pored Engleza, na suđenju se nisu pojavili ni okrivljeni Đorđe Despotović, koji je sa reprezentacijom na turneji po Belgiji i Holandiji, od 18. do 27. marta, te Andrija Milutinović, o čijim je izostancima sud blagovremeno obavešten. Kako je istakla sudija Dragana Maksimović, krajem juna trebalo bi da bude saslušan i fudbaler Goran Čaušić, čiji je proces izdvojen već na prvom pretresu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dejan

19.03.2013. 22:59

BRUKA!!! Pa ti englezi su nam najvece krvopije pa je li jos potrebno da im se dodvorimo da svojima sudimo?