ČEKAO je Predrag Luka tokom cele zime da se razmrsi čvor na relaciji Humska-Banjica i na kraju dočekao da u finišu prelaznog roka postane fudbaler Partizana. Dojučerašnji fudbaler Rada je za kratko vreme provedeno u taboru srpskog šampiona najavio da bi u društvu s Lazarom Markovićem mogao da predstavlja ozbiljan problem po bokovima za svakog rivala.


- Ne znam tačno šta se sve dešavalo i zašto transfer nije realizovan ranije. To je bilo između klubova, ja sam krenuo odmah iz Požarevca kada mi je javljeno da ću biti igrač Partizana. Tu nikakvih problema nije bilo - kaže Luka.


Kada je saradnja konačno ostvarena, Luka je ušao u proces aklimatizacije i, kako kaže, "odradio" ga ekspresno.


- Veoma mi je drago što sam naišao na fantastičan prijem u ekipi i da sam i na terenu i van njega prihvaćen kako se samo poželeti može. Znam da me očekuje znatno zahtevniji zadatak nego što je to bio slučaj u Radu, ali isto tako znam da sve zavisi od mene.


Pripremne utakmice u Antaliji pokazale su da će Partizan u nastavku sezone mnogo polagati na igru po bokovima.


- Svi uslovi su idealni, na meni je da se uklopim i radim još jače i više nego na Banjici. Verujem u sebe i očekujem da se nametnem za mesto u startnoj postavi, čime bih dokazao da dobre partije iz Rada nisu bile slučajnost.


Na kraju je Luka podvukao i želju da sa pristalicama Partizana ostvari dobru saradnju.


- Nadam se da će im se dopasti moja igra. Bilo bi dobro da budem njihov ponos, da me navijači Partizana zavole kao Dijaru i Klea - poželeo je Luka.