SERIJU odlazaka iz Humske je ipak otvorio onaj od koga se to najviše i očekivalo – Nemanja Tomić. Vezista Partizana, koji je više od godinu dana na izlaznim vratima srpskog šampiona, od srede to i definitivno više nije. On se obavezao na troipogodišnju vernost turskom prvoligašu Genčlerbirligiju čiji dres već nose naši internacionalci Petrović, Tošić i Lekić.


Da je cela priča blizu realizacije bilo je jasno kada se vezista zaputio u Tursku i posle usaglašavanja obeštećenja na otvorenoj telefonskoj vezi Ankara - Beograd sve je bilo jasno. Navodno, dva kluba su se našla na nešto manje od 1,5 miliona evra na ime obeštećenja, pa prepreka više nije bilo. Turci očigledno ne žele da gube vreme tako da se promocija najnovije akvizicije očekuje već u četvrtak u prepodnevnim časovima.


U prethodnih godinu dana Tomić je često bio na meti italijanskih klubova, ali sve te priče nisu odmakle dalje od početnog interesovanja. Prošlog leta se nalazio na korak od potpisa za ukrajinski Dnjipro, međutim, transfer je propao na volšeban način u poslednji čas. Ove zime u realizaciju njegovog odlaska preko granice se umešao Ranko Stojić, koji je u poslednje vreme napravio nekoliko dobrih poslova u Turskoj i Tomiću se konačno posrećilo.