Tadić najbolji fudbaler Holandije!

DSL - J. J.

24. 12. 2012. u 09:59

Тадић најбољи фудбалер Холандије!
Smatram da sam bio u pravu što sam poslednjeg dana prelaznog roka odbacio ponude Rome i Liverpula – kaže igrač Tventea, koji je dobio veliko priznanje „Elf magazina“
Ko je najbolji igrač u Holandiji? Kratko i jasno: srpski reprezentativac Dušan Tadić, pokretačka snaga Tventea, strelac osam i asistent za devet golova tima iz Enšedea. Prvo ime u tradicionalnom izboru „Elf magazina”, sjajno priznanje! Biti bez premca u jesenjem delu sezone holandskog šampionata, u okruženju izuzetnih asova iz svih krajeva Evrope i Sveta, biti prvi...

Podvig! Ili to, ipak, nije podvig, imajući u vidu raskošni, gotovo briljantni period koji je Tadić proveo u Groningenu, kada je, između ostalog, bio i najbolji asistent Eredivizije, treći u Evropi, iza Argentinca Lea Mesija i Nemca Mesuta Ozila? Mnogi će da konstatuju: Tadić nikada ne može i ne sme da bude iznenađenje, on je predodređen za najviše domete, samim tim i za jače lige nego što je, u ovom trenutku, holandska. Ne greše ljudi, poznaju fudbal u dušu, poznaju Tadića. Da li je Tadić pogrešio što se iz Groningena otisnuo u Tvente, umesto da je izabrao italijansko ili englesko elitno društvo? Procena reportera glasi ovako: Jeste, pogrešio je! No, Tadić sam kroji svoju sudbinu, on je najupupućeniji da kaže nešto o tome, njegova reč je presudna u oceni i proceni:

- Smatram da sam bio u pravu što sam poslednjeg dana prelaznog roka odbacio ponude Rome i Liverpula. U životu idem korak po korak, Tvente je viši stepenik od Groningena, zar ne? Šta će biti dalje? O tom-potom. Ne mislim na neku novu sredinu, kako da mislim kad sam u Enšedeu tek nekoliko meseci? Za sve postoji vreme. Ako vredim, neće me mimoići ni Italija, ni Engleska, mlad sam, polako. Nema potrebe da žurim. Često se žurba ne isplati. Moje mesto je trenutno u Tventeu, posvećen sam mu svom snagom, i srcem, i telom, uveren da možemo da obezbedimo plasman u neko od evropskih takmičenje, bilo bi super ukoliko osvanemo u Ligi šampiona, kvalitet nam ne nedostaje, samo da svi momci budu zdravi. Tokom jeseni imali smo niz problema sa odsustvima ključnih igrača, da toga nije bilo siguran sam da bismo vodili trku sa nekoliko bodova ispred konkurenata. Izlazimo i iz tih nevolja, izlazimo da bismo svima dokazali ko smo i šta smo. Tvente vredi, Tvente je sila u najjačem sastavu. Ko ne veruje, neka nam na proleće stane na crtu.

Stiče se utisak da ste posredstvom menadžera Zorana Pavlovića ostvarili pun pogodak transferom iz Vojvodine u Holandiju?

- Nema lepše lige za mladog igrača. Puni stadioni, efikasan fudbal, milina. Groningen, naravno, zauvek ostaje u mom srcu, to je klub koji mi je pružio šansu da se dokažem u pravom svetlu, otvorio mi vrata državnog tima, pardon, omogućio mi da se vratim pod zastavu, nije, dakle, sve ostalo na onom debiju iz 2008. godine. Tvente se nadovezao na lepu priču, Tvente je takođe obavio značajan zadatak u mom lansiranju, zahvaljujući Tventeu postao sam nezaobilazan na spisku selektora Siniša Mihajlovića... Gol protiv Velsa, u kvalifikacijama za SP ima posebno mesto u mom fudbalskom opusu. Biće ih, nadam se, još, vreme radi za mene - zaključio je Dušan Tadić za „SPort“, najbolji pojedinac jesenjeg dela holandskog prvenstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dragutin

24.12.2012. 10:54

Bravo dule car si samo tako nastavi ima srbija s cime da ide u buducnost ali tako lagano sa zemlje verujem da ste ti i Nastasic budućnost svetskog fudbala

deki

24.12.2012. 11:03

Najbolji igrač u Holandskoj ligi za polusezonu, a nema ga u idealnoj postavi za polusezonu!!?? Filipn Đuričić za informaciju , nalazi se u istoj..