VREME je za dodelu priznanja u FSS za 2012. godinu, a najbliži peharima su Dragan Okuka u konkurenciji trenera i Branislav Ivanović u izboru igrača.

Komisija za utvrđivanje predloga za dodelu javnih priznanja je poslala svoje predloge Izvršnom odboru FSS, koji će, na kraju, odlučiti da li da ih prihvati.

Komisija u sastavu: potpredsednik FSS Ivan Ćurković, direktor mlađih selekcija Savo Milošević, predsednik Stručnog odbora FSS Slobodan Santrač, predsednik privremenog organa Udruženja fudbalskih trenera Miloljub Ostojić i predsednik komisije za medije, promocije i izdavaštvo Jovan Sekulić, saglasila se da kandidat za trenera godine bude Dragan Okuka, koji je u Kini izabran za najboljeg stručnjaka sezone.

Pored njega u konkurenciji su bili Miroslav Đukić (Valjadolid) i Simo Krunić (Jagodina). Naglašeni su i značajni rezultati koje su ostvarili Milan Rastavac, selektor ženske omladinske reprezentacije, i Aca Kovačević, strateg futsal selekcije.

Kada je izbor fudbalera godine u pitanju, tu nikakve dileme nije bilo, Branislav Ivanović se sa Čelsijem okitio osvajanjem Lige šampiona, pa je iza sebe ostavio Nevena Subotića (Dortmund) i Aleksandra Kolarova (Mančester siti).