Ćurković: Platini mi nije rekao ni reč o kazni

N. ILJUKIĆ

06. 12. 2012. u 07:33

Prvi čovek UEFA je dovoljno već rekao pre dva dana – istakao je potpredsednik FS Srbije, koji se u Zagrebu susreo sa predsednikom UEFA

SKORO 400 kilometara razdaljine je između Beograda i Zagreba, ali ista muka, a možda i iste kazne čekaju fudbalske saveze Hrvatske i Srbije. Na ovo je skoro bez dlake na jeziku ukazao i prvi čovek UEFA Mišel Platini pre dva dana u Zagrebu na proslavi jubileja tamošnje kuće fudbala.

Na ovom događaju je u svojstvu gosta bio i potpredsednik FSS Ivan Ćurković. Naravno, bila je ovo prilika da se sretne i sa starim prijateljem Platinijem.

Da li je bilo priče o kazni koja se sprema za FSS zbog nereda mladih fudbalera u Kruševcu?

- Ne, apsolutno nijednu reč nismo razmenili na tu temu. Mada, da budem iskren, možda i nije bilo potrebe posle više nego slikovitog govora koji je imao pred čelnicima FS Hrvatske. Platini je jasno upozorio da su huligani na tribinama, regularnost takmičenja i još neke stvari glavna omča oko vrata i njima, a i „jednom njihovom susedu“. Vrlo dobro se zna na koga je mislio - kaže Ćurković.

Mislio je na nas, ali šta su sledeći koraci FSS?

- Naše veze, dugogodišnja prijateljstva su jedna strana medalje. Na drugoj su stvari koje su učinjene, neke koje nisu, a pokušavaju da se iskonstruišu, ali i neke koje moraju da nas nateraju da ih konačno rešavamo. Platini i ja ćemo se verovatno videti još jednom do kraja godine, a sigurno na utakmici Hrvatska - Srbija u martu 2013. On je još jednom ponovio da će lično biti prisutan na tom meču - zaključuje Ćurković.

STADION ZA REPREZENTACIJEIVAN Ćurković je juče bio jedan od učesnika panela „Ekonomija sporta“ na Beogradskom sajmu. I tu je ponovio svežu ideju o izgradnji stadiona na kojem bi igrale reprezentacije Srbije.
- Imamo znanja i hrabrosti da započneo taj projekat. UEFA želi da se Prvenstvo Evrope 2020. godine održi u što više zemalja. Zašto i mi ne bismo bili deo tog projekta - kaže Ćurković.

SA MLADIMA MORA DA SE RADISVE je više „nestašnih“ i neobuzdanih u klubovima i reprezentacijama. Neki od njih su i iz Ćurkovićeve kuće, Partizana.
- Sa njima mora mnogo i temeljno da se radi. Pre svega u klubovima. U tim istim klubovima ponosni su na „svoju decu“ kada igraju dobro i pobeđuju. E, pa sa tom „svojom decom“ mora, očigledno, da se radi i na drugim poljima - kaže Ćurković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije