VELIKI transparent sa natpisom “Rešen rebus!! Srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća” koji se tokom kup utakmice Novi Pazar – Rad, pojavio na tribinama Gradskog stadiona u Novom Pazaru najveća je provokacija do sada viđena na ovom sportskom terenu, poznatom po raznim političkim skandiranjima, veličanju zločinaca (Aćif-efendija), uvredana, pretnjama i tučama zbog kojih je FK “Novi Pazar” više puta kažnjavan sa po nekoliko utakmica igranja bez prisustva publike.

Čija god da je ideja, transparent je monstruozan i prevršio je svaku meru, reči ispisane na transparentu “prst su u oko” državi, poštenim ljubiteljima fudbala, sportu.... Transparent je direktna podrška onima koji su na najsuroviji način kasapili nedužne Srbe na Kosovu, živima im vadili organe i prodavali širom sveta.

Sporni transparent razvili su pripadnici navijačke grupe “Ekstremi”, nakon izvesnog vremena on je uklonjen, ne zna se: da li su ga uklonili oni koji su ga doneli na stadion ili redari koji su se zatekli na tom delu terena. Delegat, sudija i druga zvanična lica na utakmici nisu uopšte reagovali, a trebalo je, da u ovoj zemlji postoje takvi zakoni, da odmah prekinu utakmicu.

Nekoliko sati posle ovog skandala, niko iz kluba, iz grada, niti iz policije nije bio spreman da komentariše incident. Navijači Novog Pazara ne mogu se pravdati da su bili izazvani, jer navijači Rada nisu ni došli u Novi Pazar, a vidljivo je da je transparent pripreman danima.

Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili od nekoliko poripadnika “Ekstrema”, ovo je “odgovor” simpatizerima Rada koji su proletos u Beogradu, tokom utakmice sa Novim Pazarom, razvili transparent koji je asocirao na parolu “Nož, žica Srebrenica” koja je takođe monstruozna i koja, kao i ova viđena u Novom Pazaru, izaziva versku i nacionalnu mržnju.

Očekuje se da će u četvrtak reagovati FK “Novi Pazar”, čelnici grada, političke stanke, ali i nadležni u Fudbalskom savezu Srbije i nadležnim državnim institucijama.