Jedna osoba je povređena kada je na putu između Salakovca i Bijele, severno od Mostara, napadnut i zapaljen kombi u kom se nalazilo devet navijača Fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Kako je prenela RT Republike Srpske, u napadu je povređen vozač kombija.

Sve se odigralo sinoć oko 20 sati dok su se navijači Slavije vraćali s gostovanja u Gabeli. Napadači su potom pobegli u smeru Jablanice, a kombi je potpuno izgoreo.

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva najoštrije je osudilo napad i, kako kažu “praktično pokušaj ubistva“ njihovih navijača po povratku sa utakmice protiv Goška u Gabeli.

- Smatramo da je to organizovan zločinački akt, a samo pukom srećom devet mladih ljudi je izbeglo linč i gubitak života. Navijači Slavije nijednim gestom tokom utakmice sa Goškom nisu uvredili bilo koga i izuzetno fer i korektno bodrili su svoj klub. Zbog toga su aplauzom ispraćeni sa stadiona u Gabeli, a mi

se posebno zahvaljujemo domaćinu na izuzetno srdačnom gostoprimstvu i korektnom ponašanju tokom našeg boravka.

- Tražimo od policijskih struktura HN kantona da otkrije počinioce i da se protiv njih preduzmu zakonom predviđene mere. Smatramo da do počinioca ovog pokušaja ubistva neće biti teško doći jer su pristalice Slavije braneći goli život uspele da zapamte detalje o napadačkoj grupi.

- Iskreno se nadamo da će Komitet za Normalizaciju stanja unutar fudbalskog sporta Bosne i Hercegovine hitno reagovati i doneti novu odluku o zabrani dolaska gostujučih navijača na

utakmice. Na žalost to sigurno nije odluka u interesu fudbala i pravih navijača, ali ako želimo da sprečimo vandalizam i divljaštvo i eventualne gubitke života onda je to apsolutno jedino moguće –piše u saopštenju Slavije.