FUDBALERI Čelika izgubili su od Metalurga u Donjecku 7:0 u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i to je rekordan poraz nekog crnogorskog kluba na međunarodnoj sceni.

Ipak, ovaj totalni debakl ima nesvakidašnju uvertiru, pošto su Nikšićani povukli „samoubilački“ potez, koji im se kao bumerang vratio na terenu - otputovali su za Ukrajinu autobusom!

Skoro 70 sati je trajao put od grada pod Trebjesom do rudarskog centra Ukrajine, a da priča bude još bizarnija, Nikšićani su vraćeni sa moldavske granice, jer nisu znali da su im za ulazak u tu zemlju potrebne vize!

Kome bi posle takvog mrcvarenja uopšte bilo do fudbala, da ne pitamo ko bi mogao da pruži ozbiljniji otpor ionako dosta kvalitetnijem rivalu?

Čelik je nekako izgurao prvih 45 minuta, posle kojih je gubio „samo“ sa 2:0, da bi umor i isceđenost došli do izražaja u nastavku, pa se mreža Zorana Banovića ukupno zatresla sedam puta.

Cela priča dodatno dobija na zanimljivosti posle informacije predsednika Čelika Ranka Radulovića da su odluku da se za Donjeck krene autobusom doneli - igrači!?

- Fudbalski savez nam je pozajmio 80.000 evra. Pre starta kvalifikacija smo dobili 40.000, a ostalo posle plasmana u drugo kolo. Igrači su na sastanku pre puta za Donjeck izašli sa predlogom da se za Ukrajinu putuje autobusom, a da se ostatak novca ikoristi za isplatu premija - otkrio je Radulović.