GRANDIOZNO najavljivan projekat evropskog Partizana sa Avramom Grantom na klupi doživeo je fijasko posle svega četiri meseca. Izraelac je došao u Humsku na godinu i po dana sa opcijom da 15. maja obavesti čelnike o mogućnosti raskida saradnje i upravo je tu mogućnost i iskoristio.


Grant napušta Partizan, što bi u ponedeljak na sastanku sa čelnicima kluba kada se vrati iz Londona sa dodele nagrada najboljim trenerima Premijer lige, trebalo da bude i ozvaničeno. Iznenada? Možda jedino po pitanju načina na koji je došlo do raskida saradnje. Naime, danima su kružile priče o tome kako će se crno-beli na kraju sezone zahvaliti Izraelcu na saradnji i tako ostati "kraći" za ogromnu svotu evra, ali je Grantova odluka obezbedila klubu iz Humske jednu glavobolju manje.

S obzirom na to da je Izraelac doneo odluku da ne govori za medije dok odluka o njegovom povlačenju ne bude zvanična okrenuli smo se izvoru bliskom izraelskom stručnjaku koji je dobro upućen u sve kroz šta je Grant prolazio prva četiri meseca.

- Kada je Grant dolazio u Partizan on ništa nije znao o podelama u klubu, sukobima među navijačima. Jasno mu je bilo da neke stvari nisu baš potaman, ali mu je smena Stanojevića objašnjena problemima koje je izazvao bivši trener. Već na prvoj utakmici je shvatio da slika u Humskoj nije onakva kakvu je zamišljao. Posebno su ga čudile dve odvojene navijačke grupe koje su potpuno različite i jedino im je zajedničko što navijaju za isti tim - kaže naš izvor.

Kao glavni cilj mu je postavljeno osvajanje titule, ali je već posle polufinala Kupa Grant mogao da shvati ogromnu specifičnu težinu najvažnije utakmice srpskog fudbala.

- Grant je iskusan trener koji je prošao mnoga slična rivalstva u Izraelu i Engleskoj. Ipak, nikako nije mogao da prihvati tolike zamerke za poraze od Zvezde. Jednom prilikom je rekao da mu se čini da bi mu da je pobedio u Kupu rekli: O.K., to je normalno, važnije je prvenstvo. Ili da je dobio nedavno u prvenstvu, svi bi pitali zašto nije u Kupu, jer se tu rešavao finalista. Mislim da ga je pritisak koji se stvorio oko utakmica sa Zvezdom naveo da sa menadžerom Zahavijem razgovara o novoj sredini.

Grant je u petak uveliko govorio o planovima za novu sezone, pa je čudno da je njegov agent samo dan kasnije predočio njegovu odluku o ostavci.

- Razgovor sa Zahavijem je vođen u subotu kada ga je agent i podsetio na mogućnost da 15. maja može da aktivira klauzulu o odlasku iz Partizana. Grantu se bez obzira na sve mnogo svideo život u Srbiji, ljudi i klub, ali je ubeđivanje Zahavija najviše uticalo da zatvori crno-belu knjigu posle samo četiri meseca boravka u Humskoj. Kada je odluku saopštio predsedniku Đuriću on iz prve nije mogao da poveruje, jer je kako mu je rekao sa njim na klupi planirao napad na Ligu šampiona.

Engleski mediji su nedavno najavili mogućnost Grantovog angažmana u Boltonu ili Blekburnu, a naš sagovornik navodi da su sve opcije otvorene.

- Grant ima puno poverenje u Zahavija i njemu je prepustio sve poslove oko novog angažmana. Veoma je vezan za Englesku, ali nije isključeno da njegov novi klub ne bude sa Starog kontinenta - zaključio je izvor "Novosti".

ĐURIĆ BEZ KOMENTARA
ODLUKA izraelskog trenera da napusti Humsku iznenadila je,prema rečima našeg izvora, čelnike kluba. U nedelju predsednik Dragan Đurić nije bio raspoložen za komentar o Grantovoj odluci, koordinator za sportska pitanja Albert Nađ je isključio telefon, dok potpredsednik Mile Jovičić nije odgovarao na naše pozive.

METALAC ZA OPROŠTAJ
NAJAVA ostavke Avrama Granta na mesto šefa struke Partizana povukla je i priče o tome da se njegova misija završava u ponedeljak sastankom sa predsednikom Đurićem i čelnicima kluba.
Istina je da će Izraelac u ponedeljak da bude prisutan na dodeli trenerskih nagrada u Londonu, u utorak se vraća u Beograd, gde će posle sporazuma o raskidu saradnje ostati do završetka sezone.
Izraelac će sa ekipom, igračima i navijačima proslaviti u nedelju titulu na utakmici sa Metalcem, a već dan kasnije okrenuće se novom izazovu u karijeri.

BILANS
PRVENSTVO
Novi Pazar - Partizan 1:1
Partizan - Sloboda 0:0
OFK Beograd - Partizan 1:2
Partizan - Jagodina 4:0
Hajduk - Partizan 0:2
Rad - Partizan 1:4
Partizan - Vojvodina 4:1
Spartak - Partizan 1:2
Partizan - Javor 2:1
Smederevo - Partizan 0:2
Partizan - BSK 2:0
Borac - Partizan 0:4
Partizan - C.zvezda 0:1
Radnički - Partizan 0:1

KUP SRBIJE
C. zvezda - Partizan 2:0
Partizan - C. zvezda 0:2