Tadić: Privlači me izazov Bundeslige

S. BAJIĆ

utorak, 03. 01. 2012. u 08:13

Тадић: Привлачи ме изазов Бундеслиге
Znam za interesovanja i moj stav je da ako bude reč o zaista dobroj ponudi, dileme neće biti. Iskreno, najradije bih ostao u Holandiji – kaže fudbaler Groningena

IZ Bačke Topole, preko Novog Sada do Jahorine, pa nazad u zemlju lala. Dušan Tadić, vihorni napadač Groningena, proveo je novogodišnje praznike i deo pauze u holandskom šampionatu u krugu najbližih. Sve vreme bio je „stacioniran“ u roditeljskom domu u Bačkoj Topoli, stigao je i mališanima, polaznicima fudbalske škole Vojvodine u Novom Sadu, da podeli paketiće, a zatim sa drugarima da dočeka Novu godinu na Jahorini.

Već u utorak kreće put Holandije da se javi na prozivku, ali i da odluči gde će da nastavi karijeru, s obzirom na to da za sjajnim fudbalerom vlada velika potražnja evropskih klubova.

- Šta reći osim da je proletelo - priča Tadić. - Sada mi predstoji pregršt obaveza. Najpre, da vidimo gde ću da igram. Znam za interesovanja i moj stav je da ako bude reč o zaista dobroj ponudi, dileme neće biti. Iskreno, najradije bih ostao u Holandiji, ali bliska i primamljiva mi je i Bundesliga. Tamo je Gojko Kačar, a i Slobodan Medojević će, po svemu sudeći, stići u ovu zemlju, tako da bih imao sjajno društvo.

Promenili biste sredinu?

ŠTO PRE U REPREZENTACIJU RAZMIŠLjATE li o reprezentaciji Srbije?
- Najvažnije mi je da u klubu dobro igram, a suvišno je da govorim o reprezentaciji kada se zna da je svakom fudbaleru to cilj. Vreme radi za mene i na meni je da se dobrim partijama izborim za dres sa državnim grbom, nadam se što pre.

- Kažem, samo ako bude ponuda koja se ne odbija. Jer, novi izazov je svaki korak napred. Željan sam toga, igre i pobeda, novih pokušaja. S druge strane, nikad se ne zna gde te vodi fudbal. Voleo bih i da ostanem u Groningenu, mom klubu.

Imali ste uspešnu jesen?

- Sve je išlo kao podmazano. Lično sam zadovoljan igrama, a i svi u klubu to ocenjuju uspešno. Lane sam bio najbolji asistent. Ove godine će biti još bolje, a suština je zapravo da se dobro igra. Lepo zvuče statistički podaci, ali oni nisu apsolutno ogledalo dešavanja na terenu, jer kroz igru asistencije i golovi dolaze samo po sebi.

Na polusezoni ste na deobi sedmog mesta?

- Ne mogu biti zadovoljan tom činjenicom, jer smo prošle jeseni bili bolji. U prethodnoj polusezoni, međutim, lako smo gubili bodove u nekim mečevima, iako imamo potencijal koji nismo u potpunosti iskoristili.

Igra Groningena se zasniva na vama?

- Ma svi igrači su bitni i na svima se igra zasniva. Istina je da nam je napad jači deo tima, ali i tu ima prostora za napredak kao i u ostalim segmentima igre. Mlada smo ekipa, to sve kazuje - zaključio je Tadić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije