Fudbalski reprezentativci Srbije Miralem Sulejmani i Dušan Tadić objasnili su za zvanični sajt nacionalnog saveza razloge zbog kojih nisu mogli da prihvate poziv i priključe se A reprezentaciji na predstojećoj turneji po Centralnoj Americi.

Sulejmani, prvotimac amsterdamskog Ajaksa, istakao je da je njegova povreda primicača pogoršana na poslednjoj utakmici protiv Utrehta i da je to jedini razlog zbog čega je prinuđen da propusti predstojeće mečeve državnog tima.

- Apsolutno ni na koga nisam ljut. Nadam se da ću već za sledeću akciju reprezentacije biti u Staroj Pazovi, sa saigračima, naravno, uz uslov da budem u formi i pružam igre na nivou koji sam pokazao u poslednje vreme - naveo je taj talentovani fudbaler.

Sulejmani je naglasio da je nekoliko puta razgovarao sa vršiocem dužnosti selektora Radovanom Ćurčićem i da je on apsolutno razumeo njegov strah da bi povreda mogla da pređe u hronično stanje.

- Ćurčić je u potpunosti ispoštovao moju molbu da izostanem sa turneje kako bih se izlečio i normalno nastavio sezonu. Ovo je jedina istina i drago mi je da imam priliku da poruku pošaljem u Srbiju na ovaj način - poručio je Sulejmani.

Tadić, koji drugu uzastopnu sezonu blista u dresu holandskog prvoligaša Groningena, izrazio je žaljenje što je njegovo učešće u A timu prolongirano zbog istegnuća prednje lože.

- Određeno mi je mirovanje i terapija, u četvrtak ću ponovo snimiti mišić ultrazvukom i nadam se u toku sledeće nedelje povratku na teren. Apsolutno je bespredmetno govoriti da li želim da igram za reprezentaciju svoje zemlje, mislim da ne postoji fudbaler koji to ne želi. Velika je šteta što sam sada morao da izostanem sa turneje, ali za Srbiju i reprezentaciju sam uvek tu, jer to je san svakog fudbalera, da doživi da brani boje svoje zemlje - rekao je Tadić.

Reprezentativci Srbije okupili su se u ponedeljak u Sportskom centru u Staroj Pazovi, gde treniraju do odlaska na turneju. Srbija će odigrati prijateljske utakmice protiv Meksika 11. novembra i Hondurasa 14. novembra.