Božović: Ostavka moralni čin

J. JOVANOVIĆ

22. 04. 2011. u 10:03

Kad nema adekvatnih rezultata, ko je kriv nego trener? Pravila igre su dobro poznata. Kada sam se hvatao u kolo, prihvatio sam ih, obavezao se i sad nema razloga za mudrovanje – kaže bivši trener moskovskog Dinama

Kraj saradnje trenera Miodraga-Grofa Božovićai moskovskog Dinama, kraj posle eliminacije od Rostova (1:2) u četvrtfinalu ruskog kupa, kraj u kojem poznati crnogorski stručnjak nije izgubio ni trunku gospodstva. Ostao je ono što je uvek bio: ČOVEK!

- Tako je moralo da bude, ostavka je moralni čin. Kad nema adekvatnih rezultata, ko je kriv nego trener? Pravila igre su dobro poznata. Kada sam se hvatao u kolo, prihvatio sam ih, obavezao se i sad nema razloga za mudrovanje – prokomentarisao je Božović odlazak sa kormila, u razgovoru za “Sport”.

Sezona je tek na početku?

- Za mene je završena – nasmejao se večito raspoloženi sagovornik. – Nisam ispunio misiju, cilj postavljen u danu kada sam preuzeo Dinamo ostao je van domašaja, trebalo je prošli šampionat da završimo među pet prvoplasiranih ekipa ili bar da se dočepamo finala Kupa Rusije, trebalo je... Ništa od toga. Šta mi je onda preostalo, osim da se povučem i zahvalim na dosad ukazanom poverenju...

Rastanak – prijateljski?

- Naravno! Ni u jednom klubu nisam imao takvu podršku svih ljudi, imponovao je gospodin Sergej Stepašin, predsednik Sportskog društva, zato mi je još žalije što nisam ostvario Dinamove želje. U takvim okolnostima, ljudski je bilo da odem. I, otišao sam, a naše relacije se nisu, niti će ikad da se promene. Ostajemo prijatelji za sva vremena. Zar mislite da se, budući da sam podneo ostavku, postavilo pitanje kako će klub da ispuni finansijske obaveze? Ne, naš odnos nikada, još od dana kada sam kročio na Dinamov prag, nije upoznao problem takve vrste, mi smo, rekoh već i ponoviću: prijatelji!

Planovi?

- Ostaću nekoliko dana u Moskvi, zatim dolazim u Beograd, a što se novog kluba tiče... Nikud ne žurim – zaključio je Božović.

KAD SUDBINA KAŽE...Dinamo je u susretu sa Rostovom (Radić branio bez greške) imao pola sata brojčanu prednost, igrača više, napadao, ređao i propuštao šanse, da bi gosti u poslednjem minutu stigli do 2:1 u Moskvi i prošli u polufinale.

- Sastav koji je, objektivno, pet puta bolji, položio je oružje. O čemu onda da pričamo? Posle svega odlučio je, ipak, slobodan udarac sa 35 metara... Kad sudbina kaže da je došlo vreme, onda, zbilja, nema pomoći – jasan je Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Миле Б.

22.04.2011. 13:59

Можда би овај наш Ђурић могао да размисли о новом тренеру.