U Fudbalski savez Srbije danas je stiglo rešenje Disciplnske komisije FIFA o kažnjavanju selektora našeg nacionalnog tima Radomira Antića, saopštio je generalni sekretar FŠ Zoran Laković.
Prema njegovim rečima, FSS će, u skladu sa propisanom procedurom, u naredna tri dana najaviti žalbu na odluku Disciplinske komisije FIFA, a obrazloženje žalbe Apelacionoj komisiji biće upućeno u roku od sedam dana.
Antić je kažnjen sa četiri utakmice zabrane vođenja tima u zvaničnim utakmicama i novčano sa 14.000 franaka zbog, kako je navedeno, neprimerenog ponašanja i vređanja sudije posle utakmice Srbija - Australija na Svetskom kupu u Južnoj Africi.

Prema statutu FIFA, odluka Komisije za žalbe je konačna, a moguće ju je oboriti samo pred Sudom za arbitražu u sportu, čiji je sedište u Lozani.
- U ovom trenutku rano je govoriti o procesu pred Sudom za arbitražu u sportu. Prvo moramo da okončamo postupak pred organima FIFA, u koje imamo poverenje. Detaljno ćemo obrazložiti žalbu i nadam se da će Komisija za žalbe to uvažiti - rekao je Laković.