NEMANjA Gudelj nalazi se pred transferom u kineski Tjanđin Tedu, prenosi holandski “Telegraf”. Srpski reprezentativac napustiće Ajaks, ali se neće presliti u Zenit, koji je bio veoma zainteresovan za njega, već u kineski klub koji mu je ponudio 5,2 miliona evra neto godišnju platu.

Priču o kineskom interesovanju za Gudelja potvrdio je novinarima i Ajaksov direktor Mark Overmars, a ozvaničenje saradnje očekuje se već u prvim danima prelaznog roka. Ajaks je platio za Gudelja šest miliona evra AZ Alkmaru u julu 2015. godine, pa isto toliko traži na ime obeštećenja. Srpski reprezentativac trebalo bi da parafira trogodišnji ugovor vredan 15,6 miliona evra, čime bi stavio tačku na karijeru u Holandiji.

Gudelj je 5. novembra došao u konflikt s trenerom Ajaksa Peterom Bošom, odbivši da putuje na meč protiv bivšeg kluba AZ Alkmara. Međutim, Boš je prećutno za eliminaciju u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Rostova okrivio Gudelja i još neke iskusnije igrače. Srpski reprezentativac je bio standardan od starta sezone, postigao je dva pogotka u šampionatu, ali je odigrao samo šest utakmica.

Od kraja septembra Boš je počeo da drži vezistu “na ledu”, iako je odigrao veoma dobro za selekciju Srbije u meču protiv Moldavije. Gudelj je poslednje minute za Ajaks odigrao u utakmici sa Seltom u Ligi Evrope još 11. novembra.

Jaz je bio toliko dubok da su u Amsterdamu odlučili da ga prodaju. Sevilja, Sanderlend i na kraju Zenit bili su veoma zaintersovani za odličnog vezistu, ali su Kinezi toliko izdašni da će Gudelj postati jedan od srpskih igrača s najvećom godišnjom platom.

VICELU SE VRTI U GLAVI
POSLE Oskara, u Kinu se preselio i Aksel Vicel. Zavrtelo se u glavi Belgijancu od ponude Tjanđin Kvanžana, a ona je iznosila 18 miliona evra godišnje, plus dva miliona bonusa.
Vezista Zenita (zaradili 25 miliona evra na obeštećenju) odbacio je Juventus kao od šale, pa zatim i Šangaj SIPG, i prihvatio basnoslovnu ponudu Tjanđina, i to za ugovor na tri godine.