Miladin Stevanović - Partizanov Kompani

DLS - Z. IVKOVIĆ

sreda, 09. 07. 2014. u 10:47

Миладин Стевановић - Партизанов Компани
Omladinski reprezentativac i jedan od bisera crno-belih oduševio stručni štab na pripreama na Pohorju: Nadam se da sam zavredeo poverenje trenera i da ću ostati uz prvu ekipu

Svi mladi fudbaleri Partizana, koje je trener Marko Nikolić uvrstio u prvi tim i poveo na pripreme imaju veliki potencijal. Ali, gledajući prikazano na terenu u minulih nekoliko utakmica, najveće otkrovenje među njima je sigurno Miladin Stevanović.

Defanzivac, koga su saigrači iz milošte prozvali Kompani definitivno ima nerv za fudbal poput asa Mančester sitija i reprezentacije Belgije. Gledajući ga sa strane, stiče se utisak da u nogama ima stotine utakmice, a ne tek nekoliko nedelja u najjačoj selekciji.

Pohvale pljušte sa svih strana, a golobradi momak skromno poručuje da mu godi boravak sa Sašom Ilićem i društvom i da je došao da uči...

- Mnogo mi znači što sam dobio priliku da radim sa prvim timom Partizana i tako dobrim igračima. Prošao sam pripreme i prošlog leta, kada je trener bio Vuk Rašović, ali nisam dobio toliko prilike da igram kao ovog puta – sa osmehom na licu kaže Miladin Stevanović za “Sport”. - Dajem sve od sebe na svakom treningu, na svakoj utakmici, kao da je najbitnija u karijeri i smatram da moje vreme tek dolazi. Verujem da će se trud isplatiti i da ću dobiti šansu na velikoj sceni.

Mladi igrači obično imaju tremu kada dođu među iskusne. To se kod Vas nije osetilo?

- Nisam bio opterećen činjenicom da su stariji, kvalitetni igrači oko mene. Gledao sam da budem pravi na terenu i da se što bolje uklopim. Trudio sam se i da naučim što više od saigrača koji su prošli mnogo više u karijeri od mene.

KUM JE SAŠA MARKOVIĆ Zbog čvrstine i lucidnosti u igri, Miladin Stevanović je dobio nadimak „Kompani”, po asu i kapitenu Mančester sitija. A, kum je naravno bio – Saša Marković, jedan od najveselijih u taboru crno-belih.
- Ko bi drugi dao nadimak nego Saša – smeje se Stevanović. - Prozvao me je tako još prošlog leta na pripremama i ostalo je među ostalim igračima. Navikao sam se, čak se i odazivam na nadimak kada me neko prozove. Ako delom ostvarim karijeru kao igrač Sitija, biću veoma srećan.

Na poziciji štopera, koja je Stevanoviću primarna, za mesto se bore još tri iskusna igrača: Vojislav Stanković, Branislav Trajković i Miloš Ostojić. Šta očekujete?

- Sve su to igrači za respekt. Pomno pratim njihov rad i trudim se da preuzmem ono najbolje od svakoga. Stanković je najduže u ekipi, igrao je Ligu šampiona i Ligu Evrope. Trajković i Ostojić takođe imaju zavidno iskustvo i kvalitet. Mogu samo da budem srećan kako sam prihvaćen i sa kim radim.

U meču sa Petrolulom trener Marko Nikolić je Stevanovića prekomandovao na desnog beka i sjajno je odgovorio zadatku. Koja je prirodna pozicija?

- Više sam igrao na poziciji centralnog defanzivca u mlađim kategorijama, ali nije mi strano ni mesto desnog beka. Kako god da trener Marko Nikolić odluči, neću imati problem da se prilagodim.

Verujete li da ste zavredili poverenje stručnog štaba u toj meri da vas ostavi među prvotimcima?

- Nadam se da jesam. Bio bih presrećan da nastavim da radim sa ovim timom, koji je zaista kvalitetan. Za mladog igrača poput mene, to je neprocenljivo iskustvo.

Saigrači Stevanoviću tepaju „Kompani”, ali su mu fudbalski uzori sa ovih prostora, kao i brazilski fudbaleri. Koji?

- Uzor mi je u Partizanu bio Ivan Ivanov. Imao sam priliku da radim sa njim prošlog leta i zaista se radi o vrhunskom defanzivcu. Što se internacionalne scene tiče, najviše cenim Davida Luiza i Tijaga Silvu iz brazilske reprezentacije. Smatram ih najboljim tandemom na svetu – zaključuje Miladin Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije