CRVENA zvezda je počela da raščišćava gužvu na platnom spisku. Lista prvotimaca “kraća” je za dva imena: Li Adi je potpisao za kineski Dalijen Aerbin, dok je s dosadašnjim kapitenom Nenadom Kovačevićem sporazumno raskinut ugovor i on je slobodan u izboru nove sredine.

Za njima će u četvrtak da krene krene i Andrija Kaluđerović, koji u Južnoj Koreji treba da obavi lekarske preglede i da ozvaniči sporazum s Inčonom.

Dok je odlazak Adija i Kaluđerovića na Daleki istok bio izvestan još od sredine decembra, epilog Kovačevićevog drugog dolaska na “Marakanu” u najmanju ruku je neočekivan, pogotovo kada se zna da je letos stigao kao veliko pojačanje. Ipak, igrama ispod sopstvenog renomea i daleko od nivoa koji je Zvezdi bio potreban, 31-godišnji vezista nije uspeo da se uklopi u tim Roberta Prosinečkog, pa je kapitenovo ime upisano na transfer-listu po završetku polusezone.


S obzirom na to da je u Zvezdu došao iz Lansa bez obeštećenja, kao slobodan igrač, čelnici crveno-belih dogovorili su se s Kovačevićem da na isti način i napusti klub.

- Nenad više nije naš član i moram da istaknem da je bio izuzetno korektan prilikom ovog dogovora. Još jednom je pokazao da je veliki zvezdaš za kojeg će klub uvek biti ispred ličnih interesa i zauvek će biti deo svoje Zvezde - istakao je predsednik Lukić za klupski sajt.

Dok se Kovačević rastajao sa Zvezdom, Adi je završio posao s kineskim Dalijenom, dobio unosan trogodišnji ugovor, a Beograđanima popunio deo praznine u kasi. Ukupan transfer vredan je 2,2 miliona dolara (1,7 miliona evra), ali će prema ugovoru 30 odsto (oko pola miliona evra) pripasti Adijevom bivšem klubu Berekum Čelsiju i njegovoj menadžerskoj agenciji. Kada se odbije taj deo, Zvezdi će pripasti 1,2 miliona evra, što predstavlja sasvim pristojan profit jer je mladi reprezentativac Gane stigao u leto 2010. za svega 300.000 evra.

Takođe, na “Marakani” su novcem od prodaje Adija praktično pokrili dosadašnji prelazni rok, jer su Milivojević, Mladenović, Maksimović i Kasalica zajedno koštali oko 1,2 miliona evra.

PROSINEČKI GLEDA BARSELONU
TRENER Crvene zvezde Robert Prosinečki u četvrtak iz Zagreba treba da se vrati u Beograd, ali će već za vikend opet na put. U subotu će biti u Barseloni, gde će se sastati s trenerom Katalonaca Pepom Gvardiolom i uživo gledati utakmice Barselona “B” - Numansija i duel prvog tima s Espanjolom.
Trenutno nije realno očekivati da Prosinečki iz Španije dovede nekog od mladih napadača Barse, ali će iskoristiti priliku da uspostavi saradnju s aktuelnim evropskim prvakom i ako bude moguće već na leto da se Zvezda pojača sa “Nou Kampa”.