Doveden je iz čačanskog Borca kao jedan od najvećih talenata u Srbiji, ali je tek pod komandom Roberta Prosinečkog počeo da iskazuje veliki potencijal.

Darko Lazović bi u narednom periodu trebao da bude jedna od okosnica crveno-belih, mada se sa vremena na vreme može čuti da bi mogao i da napusti „Marakanu“.

- Što se mene tiče, ja sam igrač Crvene zvezde i koncentrisan sam samo na to da se dobro spremim tokom pauze kako bih na proleće dao svoj maksimum na terenu i kako bismo kao ekipa zabeležili što više trijumfa. Ukoliko u klub stigne ponuda finansijski astronomska koja bi zadovoljila sve, moguće je i da promenim sredinu, ali za sada, ponovo ističem, ne razmišljam o odlasku - istakao je Lazović za klupski sajt.

Na početku priprema crveno-belih za prolećne izazove u crveno-beloj opremi pojaviće se i nekoliko novih fudbalera, među kojima je i Darkov sugrađanin, levi bek, Filip Mladenović.

- Pratio sam dešavanja u klubu, i veoma sam zadovoljan igračima koje smo doveli. Mladenovića, Milivojevića, kao i Maksimovića znam iz nacionalnog tima, i svi su sjajni momci i igrači. Kasalica je pokazao igrama za Slobodu o kakvom se igraču radi i verujem da će golovima potvrditi neosporan kvalitet - istakla je Zvezdina "osmica"