TV Nova počela emitovanje

J. Vukašinović

17. 12. 2013. u 18:11

Na svečanom otvaranju i predstavljanju programske šeme prisustvovao je i premijer Vlade Srbije Ivica Dačić, ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić

TELEVIZIJA Nova u utorak uveče je serijom “Sulejman Veličanstveni” započela emitovanje programa, koji je nazvala “Zagrevanje”. Na svečanom otvaranju i predstavljanju programske šeme prisustvovao je i premijer Vlade Srbije Ivica Dačić, ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

- Želim vam mnogo lepih vesti - rekao je premijer i šaljivo dodao da je dan za nama u znaku otvaranja, što baš i nije u skladu sa njegovom pozicijom ministra unutrašnjih poslova.

- TV Nova se otvara na dan kada se iz Nemačke nestrpljivo čekaju vesti koje će, verujem, biti pozitivne.

Vlasnik ove TV Bernd Matijas Ditel rekao je da je siguran u svoju investiciju na medijskom nebu Srbije.

- Verujem u Srbiju i u ljude koji ovde rade i u to da će ova TV imati veliki značaj. Oprobao sam se u ovakvim poduhvatima u svetu i intuicija me nije izdala - siguran je Ditel, većinski vlasnik Nove.

Programsku šemu za period “Zagrevanja”, koji će trajati do februara, najavio je generalni direktor TV Nova Dragan Đurković:

- Počeli smo sa “Sulejmanom”, nastavljamo serijama “Budva na pjenu od mora” i “Odeljenje”, i obrazovnom četvorominutnom emisijom “Mala istorija Srbije”. Na programu će biti i svetski poznati formati o modi, kuvanju, pevanju. Tu je i informativni, sportski i obrazovni program. Od proleća ćemo prikazivati i tok-šou sa Milenom Vasić.

Savetnik direktora Nove Dejan Jočić najavio je seriju u koprodukciji sa nemačkom produkcijskom kućom.

- Nije nam u interesu da ratujemo sa drugim medijskim kućama, već da se sa njima takmičimo i na taj način poboljšamo kvalitet TV programa u Srbiji. Ovo televizija će funkcionisati u digitalnom formatu 100 odsto i u punoj ha-de rezoluciji - izajvio je Jočić.

DOBRE VESTI

PREMIJER Srbije Ivica Dačić je na pitanje da li se otvaranjem TV u kojoj ima najviše nemačkog kapitala šalje dobra poruka u Evropu i svet, za ”Večernje novosti” prokomentarisao:

- U momentu kada se u Briselu odlučuje o važnim stvarima za našu zemlju ovo je sigurno dobar signal. Iako je u početku ova ideja bila komplikovana, drago mi je da smo prisustvovali otvaranju TV Nova. Sa Nemačkom imamo političku i stratešku saradnju. Nadam se da će vesti sa svih televizija u ovoj državi nadalje biti samo dobre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

kiki

18.12.2013. 09:05

@mirko - Pa vec imamo nemacke novine Blic, 24 sata i Alo, a sad jos televizija da upotpuni ispiranje mozga nevaznim vestima.

mm

18.12.2013. 10:13

@mirko - Ovaj Dacic se totalno prodao, jos samo da primi Nobelovu nagradu, a tebi narode kome opanci kome obojci.

marica

18.12.2013. 02:35

da li neko zna da li ima frekvenciju na Radijus Vektor kablovskoj televiziji i koja je ako je ima ?

Miki

18.12.2013. 10:32

Nemacka TV u sluzbi srpskog naroda....sta reci ? Neka seriju Sulejman Velicanstveni prikazuju u Nemackoj ! Praticu ih jedno vreme da vidim sta to propagiraju i zele da nametnu nasem narodu, mada verujem da nece moci, jer je srpski narod tvrd orah," ne slomi ga a zube polomi"!

IvanSabac

18.12.2013. 13:08

HD im je odličan, bolji od RTSa, samo ako SjeBB bude puštao besplatno, biće lepo. Za sada im je programska šema smešna, ali videćemo. A to što je kapital nemački treba da nas potresa, jel? Sve smo prodali ali na televizija upada u oči, ma hajde.

Tika Bojicic

18.12.2013. 16:10

Stotinu nemacki televizija, nemoze me ubediti da glasam za EU. Meni EU netreba i nezivim od nje...

СЕНОВИЋ

19.12.2013. 12:30

Дали ћете нас обрадовати још неким образовноваспитним програмом из Турске и Курдистана , Индије и Азербејџана.

Branka

23.12.2013. 18:00

A kada ćemo mi smrtnici dobiti taj program? Odrađeno katastrofalno. Mi koji koristimo IPTV dobijamo tek u januaru, a ja bih npr. da gledam Sulejmana koga čekam već godinu dana!