PROČITAJTE: Kako su Ukrajinci naterali Bregu da radi za njih

V. N.

21. 10. 2013. u 21:25

ПРОЧИТАЈТЕ: Како су Украјинци натерали Брегу да ради за њих
Bregović dobio je narudžbinu od Ukrajine da komponuje pesmu kojom će se ova zemlja predstaviti na “Evrosongu”
ŠEF Orkestra za svadbe i sahrane Goran Bregović (63) dobio je narudžbinu od Ukrajine da komponuje pesmu kojom će se ova zemlja predstaviti na “Evrosongu” 2014. godine. Nekadašnji vođa “Bijelog dugmeta” je, kako piše “Dnevni avaz”, pokušao da odbije Ukrajince visokim honorarom od 50.000 evra, ali su oni novac odmah uplatili i tako Bregu, praktično, doveli pred svršen čin. Izvođača pesme koji će nastupiti u maju u danskom gradu Kopenhagenu, Bregović će izabrati kada završi komponovanje, a odabir će biti sličan onome kada je Srbija 2010. birala svog predstavnika za Oslo, pa je izabran Milan Stanković i numera “Ovo je Balkan”.

Inače, Bregović se trenutno nalazi na svetskoj turneji na kojoj promoviše album “Šampanjac za Cigane”, a u petak je održao spektakularan koncert u Meksiko Sitiju. Sada ga očekuju nastupi u Češkoj, Slovačkoj i Ukrajini. U međuvremenu, priprema se i donatorsko veče “Saso mange” koje će biti održano 19. decembra u sarajevskoj “Zetri”. Okupiće najveće regionalne zvezde i svetski poznate muzičare, a za cilj ima da materijalno pomogne učenicima i studentima romske nacionalnosti u BiH, u sklopu Bregovićeve fondacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ZeznuliSe

21.10.2013. 21:29

Pa taj za kojeg god pevača da je radio pesmu za ES - neslavno je završio. Setite se Ševerinine "Štikle" i ona gvupa pesmica za plavušana koji je navodno bio sa Radom Manojlović. Dobar je Brega, ali da mazne neku romsku muziku...

ZokiTamnava

22.10.2013. 00:34

Milan i Severina su bili srednje plasirani, iako nisu zasluzili, nije to katastrofa. Katastrofa je kad si zadnji.

Angela

22.10.2013. 05:19

Mozda mu se posreci sa Ukrajincima! Kakve bi tek kritike bile u nasoj stampi, da su nasi platili nekom ukrajinskom kompozitoru da uradi pesmu za nasu zemlju?!? To je velika cast i priznanje Breginoj muzici, van naseg podrucja.

GgOORAN

22.10.2013. 10:50

Koju li ce pesmu Goran Bregovic ukrasti - od sebe?! Dragi Ukrajinci ... lose vam se pise!